Γεωργιάδης: Να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε – Δεν αποκλείεται ολικό lockdown

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως «λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το 70% του λιανεμπορίου λειτουργεί στην επικράτεια ενώ στις «κόκκινες» λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή αλλά όχι τραγική και το ΕΣΥ αντέχει. «Οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. Πήραμε προληπτικά και κοκκίνισε η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Aποκάλυψε ακόμη ότι το υπουργείο ζήτησε να μπει «φραγή» στα SMS για τις μετακινήσεις, άλλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό τον φόβο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και με κίνδυνο για αγωγές πολιτών, αρνούνται να το κάνουν.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ