Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

Νέα μέτρα βρίσκονται «τραπέζι» των ειδικών και της κυβέρνησης, εάν κριθεί αναγκαίο, με βάση την πορεία της πανδημίας, όπως αποκάλυψε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα πιο αυστηρά μέτρα, με βάση πάντα την επιδημιολογική εικόνα, ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων περιορισμών στις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

«Αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πριν από δυο εβδομάδες είχαμε πει ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται, και παρά το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες παραβιάσεις των μέτρων, η αυξημένη κίνηση σε εμπορικούς δρόμους δημιούργησε ανησυχία, οπότε και η Αττική περνάει στη ζώνη αυξημένου κινδύνου και μας υποχρεώνει στη λήψη επιπλέον μέτρων», είπε και πρόσθεσε, «ανά πάσα στιγμή, όταν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, είτε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, θα αλλάξουν και τα μέτρα για να μην αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της επιδημίας».

Ο ίδιος ζήτησε, στη συνέχεια, από όλους, να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα, «είμαστε λίγο πριν το τέλος είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαστε και στην καρδιά του χειμώνα και επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί», είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία – με βάση την εισήγηση των ειδικών – θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος.

Σημείωσε δε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε, όμως ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης, τέλος, τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ