Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Άφησε έντονα το στίγμα του στην Ζαχάρω»

«Άφησε έντονα το στίγμα του στην Ζαχάρω»

Στην μοναδική παρουσία και ανθρωπιά  του πρ. Δημάρχου  Ζαχάρως Μένη Κριτσέλη, που «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες πλήρης ημερών από τη ζωή, αναφέρεται σε αφιέρωμά του  ο πολιτιστικός σύλλογος Καλίδονας «Σάρενα».

Στο αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής:

«H είδηση του θανάτου του πρώην Δήμαρχου Ζαχάρως μας Μένη Κριτσέλη μας προκάλεσε θλίψη, και μας έφερε μπροστά μας τον Δήμαρχο Μένη Κριτσέλη, και τα λόγια που πάντα έλεγε, στον χαιρετισμό του σε κάθε εκδήλωση μας, που παρευρίσκετο. Μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια για το χωριό της Μάνας του την Καλίδονα. Παίνευε πολύ τις γυναίκες της Καλίδονας. και τελείωνε έτσι ακριβώς…<<και έμενα μήτρα Καλιδοναίϊκη με γέννησε, , και γι αυτό έγινα καλός άνθρωπος……..κλπ κλπ.>> Ο Μένης (Αριστομένης) Κριτσέλης έλκει καταγωγή από Καλίδονα το γένος Παπαγεωργίου. Μετά το 1830 ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Καλίδονα από την περιοχή της Ανδρίτσαινας (Κουφόπουλο) ο Γεώργιος Καπλάνης. Παντρεύτηκε την Γιαννούλα Χριστοδουλοπούλου , έγινε Παππάς, και όλοι οι απόγονοι του γράφτηκαν <<Παπαγεωργίου>> Ένα από τα εγγόνια του Γεωργίου Καπλάνη, ήταν ο Αριστομένης Παπαγεωργίου , πατέρας της Μαρίκας Η αείμνηστη Μαρίκα, μεγάλωσε στην Καλίδονα και παντρεύτηκε στην Ζαχάρω τον Ηρακλή Κριτσέλη

Ο ΜΕΝΗΣ ΚΡΙΤΣΕΛΗΣ με την παρουσία του, την ανθρωπιά του, την αξιοπρέπεια και με την απλότητα που τον διέκρινε, άφησε έντονα το στίγμα του στην Ζαχάρω αλλά και στα χωριά ολοκλήρου του Δήμου μας.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ