ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΗΛΙΔΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Ήλιδας,

Λυπούμαστε βαθύτατα για το γεγονός ότι ψάχνετε να βρείτε «ενόχους» στην αντιπολίτευση για τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής, που μας οδήγησαν στην απόφασή μας για αποχή από τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ξέρετε, όλο αυτό το διάστημα από το –κατά κοινή ομολογία– επιτυχημένο δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, έως σήμερα όπου έχουν πραγματοποιηθεί τρία συμβούλια διά περιφοράς, κάναμε την απαραίτητη υπομονή. Όμως η υπομονή έχει και τα όριά της.

Και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν πολλάκις, κυρίως στις δια περιφοράς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ως παράταξη συμμετείχαμε με τα τρία μέλη μας, δημιουργούσαμε απαρτία, ψηφίζαμε την ημερήσια διάταξη και αμέσως μετά έφερνε προς ψήφιση τα προ ημερησίας, η παράταξη που κι εσείς εκπροσωπείτε. Μία μεθόδευση στα όρια την νομιμότητας, μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί απαρτία και να ψηφίζονται στη συνέχεια τα εν λόγω θέματα, πάντα κατά πλειοψηφία.

Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες και σας το υπενθυμίζουμε ακόμα μία φορά. ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ τόσο από εμάς, όσο και από την κοινωνία!

Όσο για τη γνωστοποίηση των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου που επικαλείστε, ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Δεν αποτελεί επιχείρημα ότι τα στείλατε στην ώρα τους, διότι αυτό ορίζει ο νομοθέτης.

Σε ότι αφορά στα περί «ρωμαϊκής αρένας», ουδέποτε η παράταξή μας επιδίωξε τη συμμετοχή της σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις. Αλλού θα πρέπει να ψάξετε τους «ενόχους» και κάθονται κοντά σας εντός αιθούσης, όπου με ύβρεις και σεξιστικά υπονοούμενα συχνά πυροδοτούν το κλίμα.

Εννοείται ότι δεν ζητάμε συνεδριάσεις διά ζώσης, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος διάλογος, όσο κουραστική διαδικασία κι αν είναι. Ξέρετε, ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όσοι δεν τον επιδιώκουν είναι αυτοί που συνήθως έχουν κάτι να κρύψουν.   

Και –αλήθεια– διερωτόμαστε, πώς είναι δυνατό να συνεδριάζει προ ημερών κι εν μέσω πανδημίας η Εκτελεστική Επιτροπή στην μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, παρουσία, μάλιστα, του δημάρχου, των αντιδημάρχων, λοιπών δημοτικών παραγόντων και δημοσιογράφων και δεν μπορούν στο ίδιο τεράστιο χώρο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να συνεδριάζουν τα εννέα μέλη και ο γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής;

Κύριε Πρόεδρε,

Αυτή είναι η τελική μας απάντηση και –βεβαίως– υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, είμαστε εδώ ως αντιπολίτευση για να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όλα τα υπόλοιπα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Με τιμή,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ