Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕύλογες απορίες και αγανάκτηση...

Εύλογες απορίες και αγανάκτηση…

Με μεγάλη αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την προηγούμενη Κυριακή από το κανάλι της Βουλής, την πολυδιαφημιζόμενη τις τελευταίες μέρες εκπομπή «Από τόπο σε τόπο».

Και σαν να μην έφτανε η διαφήμιση και η προώθηση της είδησης μέσω κοινωνικών δικτύων, επιστρατεύτηκαν και προσωπικά μηνύματα (sms) ελέω περαιτέρω θέασης… (Άραγε με μεγαλύτερη τηλεθέαση θα έπαιρναν bonus κάποιοι; Και δεν εννοώ οικονομικής φύσης…). 

Το θέμα της εν λόγω εκπομπής, ήταν η παρουσίαση του Δήμου Πηνειού. Δυστυχώς η παρουσίαση εστιάστηκε και επικεντρώθηκε στην πρωτεύουσα του Δήμου, με πλάνα περιληπτικά από τους λοιπούς πρώην Δήμους και τις Κοινότητες που τον αποτελούν.

Αν μη τι άλλο, ήταν πασιφανής και πρόδηλη η επιδίωξη του διοργανωτή της συγκεκριμένης “φιέστας” Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, που μόνο προβολή ολόκληρου του Δήμου δεν ήθελε, αλλά μια εστιασμένη προσπάθεια προβολής ισχύος (και όχι μόνο).

Η λειψή αυτή παρουσίαση, η οποία ήταν παράλληλα διάτρητη από παντού, αφού όφειλε να λάβει υπόψη την ευρύτερη περιοχή και να αναδείξει το ιστορικό πλαίσιο και τις πολιτισμικές εκφάνσεις της, πράγμα το οποίο δεν έκανε. Και βεβαίως ο παρουσιαστής της εκπομπής δεν ήταν υπεύθυνος για κάτι τέτοιο αλλά ο “οικοδεσπότης”.

Αναρωτιέμαι άραγε γιατί ένα Βαρθολομιό με την όλη ιστορία του καταβαραθρώθηκε με 2-3 πανοραμικά πλάνα των Θινών, γιατί αποσιωπήθηκε η μάχη του και οι πρωταγωνιστές της (ναι, εκείνο το “επεισόδιο”!), γιατί δεν υπήρξε ούτε ένα πλάνο σε κείνη την έρμη, μπρούτζινη προτομή του καπετάν-Βέρρα που κοσμεί την πλατεία μας, αλλά που κατά τα άλλα γυαλίσαμε για να υποδεχτεί το στεφάνωμα και τις τιμές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντ’ αυτού έγινε μακροσκελής αναφορά στα έργα και ημέρες του Σισίνη (λες και σε διαφορετική περίπτωση, θα έπεφτε το Σισίνειο Μέγαρο να πλακώσει τους “ενοίκους” του).

Αναρωτιέμαι γιατί δεν παρουσιάστηκαν χορευτικά από τους συλλόγους του Βαρθολομιού (έχουμε 2!) και έπρεπε να έρθει χορευτικό από την Αθήνα να εκπροσωπήσει και εμάς και όλο το Δήμο (κατά τα άλλα προβάλλουμε τον τόπο μας…!).

Αναρωτιέμαι γιατί αιφνιδίως μια βδομάδα πριν την άφιξη του τηλεοπτικού συνεργείου και άρα των γυρισμάτων, ενημερώνονταν τηλεφωνικά οι συμμετέχοντες των χορευτικών μας Συλλόγων να συμμετάσχουν αλλά τελικά ουδέποτε έλαβαν απάντηση και ενημέρωση για το πότε και το πού θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας.

Αναρωτιέμαι αν ένα Βαρθολομιό αξίζει να εκπροσωπείται από μια αγέλη συμπαθέστατων τετράποδων.

Αναρωτιέμαι εν τέλει αν οι γαστριμαργικές αναφορές ενδιαφέρουν περισσότερο τον κόσμο από την παρουσίαση της ιστορίας ενός τόπου (τουλάχιστον στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης).

Είναι έκδηλη πλέον η προσπάθεια υποβάθμισης του Βαρθολομιού. Και γίνεται επισταμένα από τους ίδιους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση γιατί είναι “παντός καιρού”. Το αποδεικνύουν συνεχώς με στοχευμένες και μεθοδικές ενέργειες οι οποίες όμως γίνονται ολοένα και περισσότερο αντιληπτές από τους πολίτες του Βαρθολομιού που συνεχώς αισθάνονται μειωμένοι και αηδιασμένοι. Όμως… ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!

(Προσεχώς η συνέχεια).

Πουλής Τάσος

Πρόεδρος Κοινότητας Βαρθολομιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ