Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔεν ξεχάστηκε η θυσία του ήρωα του 1974 Ιωάννη Πολυζώη

Δεν ξεχάστηκε η θυσία του ήρωα του 1974 Ιωάννη Πολυζώη

Με την ευκαιρία της αναμορφώσεως του τάφου του ήρωα της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο Ιωάννη Πολυζώη, τελέστηκε Μνημόσυνο το πρωί της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στην γενέτειρά του, την Ξυλοκέρα του Δήμου Πύργου.

 Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία συγγενών εκ της οικογενείας Πολυζώη και φίλων στον ανακατασκευασμένο τάφο του υπέρ Πατρίδος πεσόντος ήρωος στην Λευκωσία, στις 16 Αυγούστου 1974, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον τοπικό εφημέριο πατέρα Θεόδωρο Μποσκίνη.

Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, που πρόσφατα με παρέμβασή του στην Βουλή των Ελλήνων τόνισε την ανάγκη ανάδειξης της θυσίας των πολεμιστών της Κύπρου του 1974, αλλά και την αποκατάσταση πολλών παλιών πολεμιστών. Τα έξοδα για την αναμόρφωση του τάφου ανέλαβε ο συμπολεμιστής του Ι. Πολυζώη κ. Γεώργιος Τζέμος εκ Πύργου, που υπηρετούσαν μαζί μέχρι την στιγμή του θανάτου του πρώτου από τουρκικό όλμο, στον «Αττίλα 2», ενώ και οι δύο υπήρξαν Στρατιώτες του Τεχνικού Σώματος και βρέθηκαν σε πολλές δύσκολες αποστολές από την πρώτη ημέρα της Τουρκικής εισβολής.  Τα οστά του Ιωάννη Πολυζώη ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA και μεταφέρθηκαν από την Κύπρο στην Ξυλοκέρα με όλες τις στρατιωτικές τιμές το 2008.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ