Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕΛΜΕ Ηλείας: Άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας

ΕΛΜΕ Ηλείας: Άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας

Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιστροφή όλων των τάξεων του Λυκείου και των Γυμνασίων, σε μιαχρονική στιγμή που τα κρούσματα είναι περισσότερα από την εποχή που αποφασίστηκε το κλείσιμοτων σχολείων, αποτυπώνει τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η λαθεμένη πολιτική του υπουργείουπαιδείας στην εκπαίδευση.

Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τα επιχειρήματα για να

δικαιολογήσει τις επιλογές της για το άνοιγμα των σχολείων, όσο επιστημονικοφανές περιτύλιγμα καιαν έχουν, αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα ευρώ,ώστε να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων και των μαθητών.

Μέσα στον πανικό της, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτηπου ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ γιαμαθητές και εκπαιδευτικούς, και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τασχολεία.

Η πλήρης αποτυχία της περίφημης “τηλεκπαίδευσης” που συνοδεύτηκε με το φιάσκο Κεραμέως γιατα tablet στα σχολεία, τη μη συμμετοχή σε αυτήν ενός σημαντικού ποσοστού των μαθητών που δενέχουν εξοπλισμό και δυνατότητα χρήσης internet αλλά και την αδυναμία μεγάλου μέρους μαθητώννα ανταπεξέλθουν μέσω κινητού τηλεφώνου, σε αυτή την πολυσύνθετη μορφή επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, αποτυπώθηκε προσφάτως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όταν αναγκάστηκε ναπαραδεχθεί ότι η “τηλεκπαίδευση” δεν είναι εκπαίδευση.

Παράλληλα, η επάνοδος στα σχολεία συνοδεύεται από προχειρότητα στη λήψη των μέτρων και τηνοργάνωσή της, μέτρα χωρίς σχεδιασμό και ρεαλισμό, χωρίς ουσιαστική βελτίωση του επιπέδουασφαλείας που είναι όσο ποτέ απαραίτητη σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

1. Καμία μέριμνα για τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τμήματα των 15 μαθητών στην τάξη μεπρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και εξεύρεση κατάλληλων χώρων για διδασκαλία.

2. Καμία μέριμνα για έλεγχο πιθανών κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών και των

εκπαιδευτικών με συνεχή και επαναλαμβανόμενα τέστ.

3. Καμία διασφάλιση για την καθαριότητα που επιβάλλεται από όλα τα πρωτόκολλα αφού οαριθμός των καθαριστριών στα σχολεία δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες.

4. Καμία ενημέρωση δεν έχει σταλεί στα σχολεία για τις περίφημες μάσκες, που τις

περιμένουμε απο το Σεπτέμβρη να έρθουν με τις σωστές διαστάσεις, μετά το φιάσκο με τις

μάσκες τραπεζομάντηλλα.

5. Καμία μέριμνα για την αδυναμία να τηρηθούν στο μέσο του χειμώνα τα υγειονομικά

πρωτόκολλα στα μικρά γραφεία των καθηγητών που στην πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλανα φιλοξενήσουν τους εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

6. Καμία μέριμνα για να υπάρξει προτεραιότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που το

επιθυμούν, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

7. Καμία μέριμνα για την αδυναμία να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας όταν βρέχει ή όταν οι

θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές που καθιστούν αδύνατο τον προαυλισμό των μαθητών.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο η

κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά να τα διεκδικήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ