Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτο κατακόρυφο η αγωνία των εσπεριδοπαραγωγών

Στο κατακόρυφο η αγωνία των εσπεριδοπαραγωγών

Έντονη αγωνία σχετικά με τη διάθεση των εσπεριδοειδών εκφράζουν οι παραγωγοί και στην τοπική κοινότητα Ξυλοκέρας, του δήμου Πύργου.

Μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες ποσότητες, κυρίως των πορτοκαλιών, παραμένουν αδιάθετες, γεγονός που οφείλεται  στην κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών λόγω του κορωνοϊού.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εσπεριδοπαραγωγούς, που  βλέπουν τα προϊόντα τους κυριολεκτικά να σαπίζουν στα χωράφια, χωρίς να μπορούν να τα διαθέσουν στην αγορά.

«Το πρόβλημα στην περιοχή μας είναι πολύ σοβαρό, αφού  οι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να  δώσουν τα  πορτοκάλια τους. Κάτι τέτοιο έχει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις για όλους, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αποζημίωση των παραγωγών μέσα από προγράμματα για τις συνέπειες από τον  κορωνοϊό.  Από την πλευρά του  ΕΛΓΑ δεν υπάρχει περίπτωση να  δοθούν αποζημιώσεις, αφού πληρώνουμε χωρίς να έχουμε ασφάλεια» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ξυλοκέρας κ. Γιώργος Πανουτσόπουλος.

Ήδη όσο περνάει ο καιρός οι επιπτώσεις είναι εμφανείς για τα εσπεριδοειδή και στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου οι επιπτώσεις είναι εμφανείς και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Οι ουρές στην τράπεζα

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Α.Σ. Ξυλοκέρας έθεσε και το ζήτημα της εξυπηρέτησης στο υποκατάστημα της  Τράπεζας  Πειραιώς στον Πύργο, όπου πολύ συχνά παρατηρούνται  μεγάλες ουρές, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Ζητάμε να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα που προσέφεραν εξυπηρέτηση στους αγρότες, που σήμερα ταλαιπωρούνται στις ουρές» κατέληξε ο κ. Πανουτσόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ