Λανθασμένη η μισθοδοσία συμβασιούχων καθαριστριών!

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

Για  λάθος υπολογισμό στη  μισθοδοσία των συμβασιούχων καθαριστριών με μερική απασχόληση στα σχολεία, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του προέδρου του συλλόγου κ. Χρ. Γαρύφαλλου, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από καταγγελίες εργαζομένων από μια σειρά Δήμους αλλά και του Συλλόγου μας, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει λάθος στον υπολογισμό της μισθοδοσίας των συμβασιούχων καθαριστριών με μερική απασχόληση στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ενώ οι καθαρίστριες των εσωτερικών χώρων πρέπει να δουλεύουν 32 ώρες την εβδομάδα (6,24 την ημέρα)με βάση την ΣΣΕ της ΠΟΕ – ΟΤΑ  6/8/2018, κατ’ επέκταση οι καθαρίστριες με μερική απασχόληση πρέπει να απασχολούνται με 3 ώρες την ημέρα κάτι το οποίο διευκρινίζει και η 52360/19-08-2020 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δυστυχώς όμως η μισθοδοσία τους υπολογίζεται με βάση την απασχόληση των τριών ωρών όπως αναφέρει η εγκύκλιος για να προσδιορίσει το πόσες ώρες θα δουλεύουν και όχι με το πόσες ώρες θα πληρώνονται.

Αναλυτικά τα λογιστήρια των Δήμων υπολογίζουν 3 ώρες χ 5 ημέρες = 15 ώρες την εβδομάδα/40 ώρες την εβδομάδα που σημαίνει μείωση του μισθού ενώ θα έπρεπε να υπολογίζονται 3 ώρες χ 5 ημέρες = 15/32 την εβδομάδα ώστε να πληρώνονται αναλογικά με βάση την συλλογική σύμβαση εργασίας. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζουν λάθος το επίδομα παιδιών καθώς και το ανθυγιεινό επίδομα.

     Σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 7 του Ν. 4354/2015 (Ενιαίο μισθολόγιο) όπως ισχύει το προσωπικό μερικής απασχόλησης λαμβάνει αναλογία των αποδοχών αντίστοιχου προσωπικού υποχρεωτικού ωραρίου πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. πρωτ 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

     Επομένως για τον υπολογισμό των αποδοχών τους θα λάβετε υπόψη ότι η συμβασιούχοι σχολικές καθαρίστριες είναι μέλη του Συλλόγου μας και της ΠΟΕ – ΟΤΑ και θα υπολογίσετε τις αποδοχές τους το επίδομα παιδιών και το ανθυγιεινό με πλήρες ωράριο εκείνο των τριάντα δύο ωρών.

Παρακαλούμε να δοθούν αναδρομικά οι διαφορές από την έναρξη της σύμβασης».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ