Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτα Κέντρα Υγεία οι 85 και άνω για τους εμβολιασμούς τους

Στα Κέντρα Υγεία οι 85 και άνω για τους εμβολιασμούς τους

Ξεκίνησε χθες ο εμβολιασμός από τα Κέντρα Υγείας και στο Νομό Ηλείας με τους ηλικιωμένους να προσέρχονται κανονικά στο ραντεβού τους.  Οι πρώτες 102 δόσεις του εμβολίου έφτασαν και στο Κέντρο Υγείας Πύργου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδες των 85 ετών και άνω, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Όπως επεσήμανε ο  επιστημονικά υπεύθυνος Κ.Υ. Πύργου Γιάννης Παρασκευόπουλος η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά στο Κ.Υ. Πύργου ενώ τα ραντεβού που ξεκίνησαν στις 8:00 το πρωί ήταν ανά 15λεπτο με τους ηλικιωμένους να προσέρχονται κανονικά «Ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας με λίστα και ραντεβού ανά 15 λεπτά. Η προσέλευση βαίνει καλώς. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, με δύο γιατρούς για να βγει το ωράριο συν τους νοσηλευτές.  Αυτοί που έχουν κλείσει το ραντεβού προσέρχονται κανονικά. Στην πορεία δεν γνωρίζουμε εάν ακυρωθούν κάποια ραντεβού. Εάν ακυρωθεί κάποιο ραντεβού, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε στο τηλέφωνο και εάν κάποιος δεν προσέλθει έως το απόγευμα θα βάλουμε εμβόλιμα κόσμο, είτε από την 117 Π.Μ. είτε αστυνομικούς που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εμβολιαστούν προκειμένου να μην χαθεί καμία δόση του εμβολίου και να είμαστε σε θέση κάποια ώρα να έρθουν να εμβολιαστούν αυτοί, αλλά αυτό ισχύει εφόσον ακυρωθεί κάποιο από τα ραντεβού».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Πύργου Παντελής Πασχαλίνος σημείωσε: «Ξεκινήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) και για πρώτη μέρα πάμε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε εμπειρία και είναι για εμάς πρωτόγνωρο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Μέχρι τώρα όλα τα ραντεβού μας, έχουν έρθει στην ώρα τους και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα ή παρενέργειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εμβόλια για 3 ημέρες. Έχουμε λάβει τις πρώτες 102 δόσεις εμβολίων και αυτές σε δύο μέρες θα έχουν εξαντληθεί. Οι υπεύθυνοι θα δουν πως προχωράει η διαδικασία και θα στείλουν και νέα, καθώς διαφορετικά την Παρασκευή το πρωί δεν θα υπάρχουν εμβόλια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ