Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠανελλήνια Ένωση Φορέων Άλφα:«Μόνο ο νέος πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ δε φταίει για την...

Πανελλήνια Ένωση Φορέων Άλφα:«Μόνο ο νέος πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ δε φταίει για την κατάντια του πιο καίριου οργανισμού»

Στα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την λήξη της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου παρεμβαίνει με μια μακροσκελή ανακοίνωσή της η ΠΕΦΑ, τονίζοντας ότι με λύπη παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο έργο του ΟΣΔΕ και το μόνο που μας προκαλούν, όπως προσθέτει, τα γεγονότα είναι βαθιά λύπη για την κατάντια του πιο καίριου οργανισμού του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Είναι η πέμπτη μέρα σήμερα που το σύστημα παραμένει κλειστό, εν μέσω σημαντικών διαδικασιών στην διεκπεραίωση του ΟΣΔΕ 2020, αναφέρει μετέπειτα η ΠΕΦΑ, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου.

Η ανακοίνωση της ΠΕΦΑ μεταξύ άλλων έχει ως εξής:

«Με λύπη μας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν το έργο του ΟΣΔΕ και το μόνο που μας προκαλούν τα γεγονότα είναι βαθιά λύπη για την κατάντια του πιο καίριου οργανισμού του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Από την άλλη πλευρά οι προσδοκίες των νεοφερμένων τεχνικών συμβούλων που θέλουν να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη προκαλούν άφθονο γέλιο.

Είναι η πέμπτη μέρα σήμερα που το σύστημα παραμένει κλειστό, εν μέσω σημαντικών διαδικασιών στην διεκπεραίωση του ΟΣΔΕ 2020.

  • Διαδικασίες και εκκρεμότητες όπως:
  • Διοικητικές πράξεις δεκάδων χιλιάδων αγροτών
  • Ενστάσεις εξισωτικής
  • Εκκρεμότητες στην χορήγηση δικαιωμάτων ΕΑ
  • Εκκρεμότητες πληρωμών ενιαίας ενίσχυσης
  • Εκκρεμότητες πληρωμών πρασινίσματος
  • Εκκρεμότητες πληρωμών γεωργών νεαρής ηλικίας
  • Εκκρεμότητες πληρωμών εξισωτικής αποζημίωσης.

Είμαστε εν αναμονή πληρωμών περί των 300 εκατομμυρίων για συνδεδεμένες ενισχύσεις, εν μέσω διοικητικών ελέγχων, αιτήσεων για αποζημιώσεις, αιτήσεων για ένταξη σε μέτρα που λήγουν σε μερικές μέρες ενώ από το ΠΣΚΕ δεν μπορούν να αντληθούν δεδομένα από την ΕΑΕ2020 και το σύστημα του ΟΣΔΕ παραμένει κλειστό.

Δυστυχώς όχι λόγω Lockdown αλλά επειδή βρέθηκε κάποιος που αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα και να αφήσει εκτός συστήματος τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΚΥΔ και όλους τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Από την μία ο γνωστός άγνωστος προσπαθεί να διαχειριστεί τα εχέγγυα του μονοπωλίου που διατηρούσε τις τελευταίες δεκαετίες στον οργανισμό και από την άλλη κάποια δικά του παιδιά, πρώην δεξιά του χέρια, που διεκδικούν την ίδια θέση στην πίτα που λέγετε ΟΣΔΕ. Αναφορικά με την τωρινή κατάσταση, πάγια θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΟΣΔΕ ήταν η απεξάρτηση του οργανισμού από μονοπωλιακά καθεστώτα. Γιατί όπως αποδεικνύεται υπάρχουν άνθρωποι που για να διεκπεραιώσουν τους στόχους τους ανοιγοκλείνουν ανά πάσα στιγμή τους διακόπτες εκβιάζοντας πολιτικές ηγεσίες στα υπουργεία και τον οργανισμό.

Δυστυχώς όμως το βαθύ ριζωμένο σύστημα που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό χώρο, τα υπουργεία και τον οργανισμό, αποδεικνύει ακόμη και σε αυτή την συγκυρία ότι είναι αναντικατάστατοι. Όλα αυτά που λέγαμε από το 2014 έφτασε η ώρα 6 χρόνια μετά να τα βρουν οι πολιτικά υπεύθυνοι μπροστά τους.

Όταν όμως ως οργανισμός αγοράζεις λογισμικά, πλατφόρμες δεδομένων, εφαρμογές διαχείρισης των επιδοτήσεων και δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς, ούτε φροντίζεις να αποκτήσεις το Know How, να εκπαιδεύσεις του υπαλλήλους σου αλλά καλείς έναν ιδιώτη σαν εύκολη λύση για να διεκπεραιώσει το δικό σου έργο, είναι φυσικό αυτός ο ιδιώτης με τον καιρό να είναι ικανός να επιβάλει πάντα αυτό που ο ίδιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό.

Πρόεδρε σας ευχόμαστε καλή δύναμη.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. της ΠΕΦΑ

Ο Πρόεδρος

Ντογκούλης Δημήτριος

Ο Γενικός Γραμματέας

Μαλλιαράς Αθανάσιος»

agrotypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ