Οι βραβευμένες ζωγραφιές γίνονται παραμύθι

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου  Μ.Κ. ΚΑΙ   Σ.Π.  που με τις βραβευμένες τους ζωγραφιές πλαισίωσαν το  υπέροχο παραμύθι «Η Μαργαρίτα και το σκαθάρι» της κας.  Τσιφτσοπούλου Αλίκης , εξαίρετης εικαστικού και  υπεύθυνης του εικαστικού σωματείου Αμαλιάδας, «Το Καλλιτεχνείο». Μια μοναδική εμπειρία για τις μαθήτριες καθώς οι ζωγραφιές τους πήραν σάρκα και οστά και έδωσαν πνοή σε ένα μοναδικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία.  Ήταν το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσαν να πάρουν γι αυτές τις ζωγραφιές με τις οποίες συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό εικονογράφησης «Γίνε ο εικονογράφος της ιστορίας» που διοργάνωσε το εικαστικό σωματείο «Το καλλιτεχνείο» στην Αμαλιάδα. Αξίζει να τονιστεί  ότι πρόκειται για ένα παραμύθι με καταπληκτική βιβλιοδεσία που ξεχωρίζει για την ποιότητά της, τη ζωντάνια χρωμάτων της και κερδίζει τον αναγνώστη.

Την οργάνωση και επιμέλεια του παιδικού διαγωνισμού εικονογράφησης είχε η κα Τσιφτσοπούλου Αλίκη, η οποία ως εικαστικός  και υπεύθυνη του εικαστικού σωματείου Αμαλιάδας «Το Καλλιτεχνείο» δίνει στους μαθητές  την ευκαιρία να διαβούν τα μονοπάτια της  τέχνης και βιώσουν  συναισθήματα που μόνο αυτή προκαλεί. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου εκφράζει και πάλι τις θερμές του ευχαριστίες στην κα Τσιφτσοπούλου  Α. και το «Καλλιτεχνείο» όχι μόνο για την ευκαιρία που έδωσε  στους μαθητές  να μοιραστούν  και εξωτερικεύσουν τις ιδέες τους με τη συγκεκριμένη δράση, αλλά και για τα πλούσια συναισθήματα που πλημμύρισαν τις μαθήτριες  όταν κράτησαν στα χέρια τους το παραμύθι «Η Μαργαρίτα και το σκαθάρι» με τις βραβευμένες ζωγραφιές τους και τα ονόματά τους αναπόσπαστο κομμάτι του.

Λίγα λόγια για την κα Τσιφτσοπούλου Αλίκη… Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα κανάλια Βόλου. Είναι εικαστικός και μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε ελεύθερο σχέδιο και γραφικές τέχνες, ενώ τώρα παρακολουθεί μαθήματα εξ αποστάσεως στο τμήμα Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο: «Ο Φοίβος το κολλητάκι μου» με θέμα το σύνδρομο Asperger , ενώ το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Η ευχή των Χριστουγέννων» έχει γίνει θεατρική παράσταση από την ομάδα του Καλλιτεχνείου.

 Το «Καλλιτεχνείο» είναι ένα πρότυπο εικαστικό εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά. Αγαπά και στέκεται δίπλα σε κάθε ανήσυχο πνεύμα, βοηθώντας το να αναπτύξει τη φαντασία και τις καλλιτεχνικές του δεξιότητες. Στο χώρο του λειτουργούν εργαστήρια ζωγραφικής, σχεδίου, κουκλοθεάτρου, κατασκευής και δημιουργικής γραφής. Πληροφορίες για τα τμήματα και τη δράση του καλλιτεχνείου θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.toka.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ