Παραιτήθηκαν Φουντάς και Νικολόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε χθες στον Δήμο Ήλιδας, καθώς υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις των Αντιδημάρχων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Φουντάς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Νικολόπουλος. Και οι δύο αναφέρονται στις επιστολές παραίτησής τους σε «λόγους αρχής» που τους οδήγησαν στην απόφαση.

Η επιστολή παραίτησης Φουντά

Η επιστολή παραίτησης του Θανάση Φουντά από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ως εξής:

«κ. Δήμαρχε,

Πριν από 15 μήνες αποδέχθηκα με χαρά, ικανοποίηση και διάθεση προσφοράς την τιμητική σας πρόταση να αναλάβω τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας.

Πιστεύω ότι όλο αυτό το διάστημα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να φανώ αντάξιος της δική σας εμπιστοσύνης, αλλά και  να δικαιώσω την επιλογή των συνδημοτών μας.

Σήμερα όμως προσωπικοί λόγοι αλλά και λόγοι αρχής,  δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να προσφέρω στο πόστο αυτό.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα καθώς και λίγα λόγια, στοιχεία που απορρέουν από το χαρακτήρα μου, οφείλω να τονίσω πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό του Δήμου μας και των συνδημοτών μας για την υλοποίηση του προγράμματος της παράταξής μας της οποίας και φυσικά παραμένω μέλος.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς ήταν πολύ σπουδαίοι , ικανοί, αποτελεσματικοί και με το θάρρος της γνώμης τους κάτι που είναι ευρέως γνωστό, αλλά για λόγους μετριοπάθειας τόσο δικής μου όσο και αυτών δεν θα τους αναφέρω ονομαστικά.

Παρακαλώ όπως αποδεχτείτε   την παραίτησή μου.

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Φουντάς

Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Ήλιδα Νέα Εποχή».

Η επιστολή παραίτησης Νικολόπουλου

Η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Νικολόπουλου από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την δια ζώσης συζήτηση που είχαμε και το αίτημά σου να σε διευκολύνω, με τη παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας του Δήμου Ήλιδας.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, καθώς και από τη στιγμή που ορίστηκα στη θέση του αντιδημάρχου, γνώριζα ότι αναλαμβάνω μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μου, οι οποίοι με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πεποίθησή μου είναι ότι όταν αναλαμβάνεις ένα δημόσιο αξίωμα έχεις και το χρέος να αγωνιστείς με όλες σου τις δυνάμεις για να υπηρετήσεις τον δήμο σου και το κοινωνικό σύνολο, βασιζόμενος πάντα στις αρχές και τις αξίες σου θέτοντας σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον, χωρίς δεσμεύσεις και τυχόν προσωπικές επιδιώξεις.

Πολλές φορές, όμως, οι συγκυρίες δεν είναι οι ενδεδειγμένες και στην παρούσα φάση η διαπίστωση ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εμού και του Δημάρχου ως προς τη διαχείριση ορισμένων ζητημάτων του δήμου, με οδηγεί στην απόφαση να υποβάλω με το παρόν έγγραφο την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Ήλιδας, από τη  θέση μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας και λοιπών Επιτροπών.

Στη συνείδησή μου υπερισχύουν οι αρχές και οι αξίες μου, τις οποίες δεν προτίθεμαι να απεμπολήσω για οιονδήποτε λόγο, κατά συνέπεια δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τις θέσεις τις οποίες κατείχα.

Ωστόσο, παρά τις όποιες διαφωνίες μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ήλιδας για τη τιμή που μου έκανε ορίζοντάς με Αντιδήμαρχο. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους και υπηρεσιακούς με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικά όλο αυτό το διάστημα.

Συνεχίζω, όμως, να παραμένω ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, τιμώντας τους ανθρώπους που με στήριξαν με την ψήφο τους και αποτελεί δέσμευσή μου η αδιάλειπτη παρουσία μου στα όσα αφορούν το δήμο, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλα τα ζητήματα με την ίδια μαχητικότητα και ακεραιότητα.

Με εκτίμηση

Χρήστος Νικολάου Νικολόπουλος».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ