Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔήμος Πηνειού:«Διαφωνία με την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ»

Δήμος Πηνειού:«Διαφωνία με την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ»

Ο Δήμος Πηνειού θεωρεί ότι αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης, η σκέψη, πολλώ δε μάλλον η απόφαση, για αύξηση τελών καθαριότητας.  Πράγματι οι Δήμοι  βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω μείωσης των εσόδων, αλλά η λύση του προβλήματος δεν είναι το χαράτσι των δημοτών.

Διαφωνούμε κατηγορηματικά με την τιμολογιακή πολιτική της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ που καταλήγει στο να  πληρώνουμε περίπου 100 ευρώ τον τόνο !

Ο Δήμος Πηνειού παραμένει ακλόνητος στο  αίτημα να υπάρξει σχετική επαναδιαπραγμάτευση της τιμής, με την «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε», την εταιρεία  που διαχειρίζεται την υπάρχουσα Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας και το υπό κατασκευή Εργοστάσιο Στερεών Απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με απόφαση του στην προηγούμενη συνεδρίασή  του, αντέδρασε με την τιμολογιακή πολιτική του 2021 και εμμένει στην επαναδιαπραγμάτευση της τιμής που καλείται να καταβάλλει ο Δήμος για το 2021 σχετικά με το ύψος των τελών.

Επιπλέον στις αμοιβές και έξοδα προσωπικού  του ΦΟΔΣΑ προβλέπεται δαπάνη για τη μισθοδοσία δύο υπαλλήλων αν και ο Δήμος Πηνειού ασκεί αποκλειστικά την ταμειακή και λογιστική διαχείριση του Συνδέσμου.

Πρέπει να υπάρξει δέσμευση της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και όλων των συμμετεχόντων, ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της τιμής ανά τόνο.

Η αποχή μας από τη συνεδρίαση είναι δηλωτική της πάγιας και αμετακίνητης θέσης μας απέναντι στην πολιτική του ΦΟΔΣΑ να μετακυλύει το κόστος επιβαρύνοντας οικονομικά τους δημότες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ