Δήμαρχος Πύργου:«Διαφωνούμε πλήρως με την τιμολογιακή πολιτική της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ»

474

Την πλήρη  διαφωνία του με την τιμολογιακή πολιτική της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, εξέφρασε ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος,   ο οποίος  χαρακτήρισε σαν βασικό ζήτημα την επαναδιαπραγμάτευση της τιμής.

Στη δήλωσή του για το σοβαρό αυτό θέμα, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, όπου τα οικονομικά των Δήμων έχουν υποστεί μεγάλη μείωση λόγω αντίστοιχης μεγάλης μείωσης εσόδων, και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό,να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότεςμας!

Διαφωνούμε πλήρως με την τιμολογιακή πολιτική της διοίκησης του ΦΟΔΣΑΗλείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που οδηγεί στο να φτάσουμε να πληρώνουμε περίπου 100 ευρώ τον τόνο! Και βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή!

Από την αρχή της συμμετοχής μας στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ είχαμε θέσει ως πρωταρχικό αίτημα μας να υπάρξει σχετική επαναδιαπραγμάτευση της τιμής, με την Εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε»που διαχειρίζεται την υπάρχουσα Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης καιΚομποστοποίησης ΝομούΗλείας και το υπό κατασκευή Εργοστάσιο Στερεών Απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίαση του απόφαση για διαφωνία με την τιμολογιακή πολιτική του 2021 και για την έναρξη σχετικής επαναδιαπραγμάτευσης. Στην οποία αυτή συνεδρίαση, ο παριστάμενος εκπρόσωπος και διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε αποδεκτή την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης (ελάχιστα εγγυημένα ποσοστά και τιμή ανά τόνο).  

Σίγουρα πρέπει να δεσμευτούν όλοι – μεταξύ αυτών βέβαια και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ – ότι πρώτο και κύριο θέμα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της τιμής ανά τόνο. Επιμένουμε σε αυτή και δεν μπορούν να πληρώνονται τόσα χρήματα από τους Δήμους και κατ’ επέκταση από τους ίδιους τους δημότες».