Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαραμένουν ακόμα …ξεκρέμαστοι!

Παραμένουν ακόμα …ξεκρέμαστοι!

Συμπληρώθηκαν … αισίως επτά χρόνια από τις μεγάλες κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους στην Καυκανιά του δήμου Αρχ. Ολυμπίας και οι πληγέντες κάτοικοι εξακολουθούν να είναι μετέωροι, όσον αφορά  την εκ νέου κατασκευή των  κατοικιών τους.

Δυστυχώς αυτή η χρονοβόρα καθυστέρηση αλλά και η ανυπόφορη  αναμονή για την περάτωση των διαδικασιών, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους αυτούς, αρκετοί εκ των οποίων «έφυγαν» ήδη από τη ζωή, ενώ άλλοι υπέστησαν σοβαρά προβλήματα υγείας…

 Οι πληγέντες εξακολουθούν να βρίσκονται στο έλεος της γραφειοκρατίας  και της αντιπαράθεσης μεταξύ  των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών,  επτά  ακριβώς χρόνια από τότε που σημειώθηκαν  οι κατολισθήσεις σε ένα μεγάλο τμήμα του χωριού!

Κάθε έτος απλώς …συμπληρώνεται στο μακρύ πλέον κατάλογο των χρόνων που φεύγουν, χωρίς να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια μετά από αλλεπάλληλες ολιγωρίες αλλά και παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες  για  τη δανειοδότηση των πληγέντων και παρέμεινε μόνο η γεωλογική και η γεωτεχνική μελέτη, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την οικοδόμηση σε άλλο σημείο του χωριού που δεν ολισθαίνει.

Κάποιοι από τους πληγέντες κατοίκους  εξάλλου δεν κατέστη δυνατό να βρουν κατάλληλο οικόπεδο εντός του χωριού προκειμένου να ανοικοδομήσουν και  στράφηκαν σε πλαϊνές τοπικές κοινότητες, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πρόσθετα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζουν εδώ και αρκετά χρόνια σε λυόμενα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες παραμονής και διαβίωσης  των οικογενειών τους,  ειδικά όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για την αποκατάσταση του κεντρικού  δρόμου καθώς και άλλων υποδομών στην Καυκανιά, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αν και έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η θεμελίωσή του σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάζει το έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ