Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον τραγικό θάνατο 52χρονου εργαζόμενου στο δήμο Τριφυλίας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον τραγικό θάνατο 52χρονου εργαζόμενου στο δήμο Τριφυλίας

Σήμερα η κηδεία του στην Κυπαρισσία

Στο τραγικό γεγονός της καταπλάκωσης από απορριμματοφόρο του 52χρονου εργαζόμενου στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, προχθές  το μεσημέρι στο χωριό Πρόδρομος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Στην ανακοίνωση  που κοινοποιήθηκε στο σύλλογο εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, επισημαίνονται τα εξής:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Καταγγέλλει ταυτόχρονα, για ακόμη μία φορά, την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές που αντί να λάβουν μέτρα και να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων, ολοένα και περισσότερο απαξιώνουν μέσα και προσωπικό με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, όπως αυτή της Καθαριότητας. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πολλοί περισσότεροι αυτοί που τραυματίσθηκαν. Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα αμαξοστάσια, η μη επαρκής συντήρηση των οχημάτων, η μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) σε πολλούς Δήμους. Η απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδεύεται από την απαξίωση του προσωπικού, αφού προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων δεν γίνονται και το υπάρχον προσωπικό καταβάλει υπερπροσπάθεια για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και συστηματικά, σε πρώτη φάση, τη λήψη άμεσα μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Φτάνει πια..!!!»

Να αναφερθεί ότι η  Εξόδιος ακολουθία του άτυχου 52χρονου θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ