Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕξελίξεις για σεισμολογικό σταθμό στο Βαρθολομιό

Εξελίξεις για σεισμολογικό σταθμό στο Βαρθολομιό

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

Θετική είναι η ανταπόκριση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών στο αίτημα του Δήμου Πηνειού για εγκατάσταση και λειτουργία σεισμολογικού σταθμού στην πόλη του Βαρθολομιού. Το ζήτημα επανέφερε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Βασίλη Καραστάθηστον απόηχο του διπλού χτυπήματος του εγκέλαδου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία σεισμολογικού σταθμού στην περιοχή του Βαρθολομιού αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς θα συνεισφέρει με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες στην παρακολούθηση, μελέτη και κατανόηση των σεισμολογικών φαινομένων στην Ηλεία και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, τα δεδομένα που θα αντλούνται από τον σταθμό πρόκειται να χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την εύρεση των παραμέτρων του σεισμού, δηλαδή τον προσδιορισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων του επικέντρου, του βάθους, του χρόνου γένεσης και του μεγέθους του σεισμού.

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Καστρινού και του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Καραστάθη να ενημερώνει τον Δήμαρχο Πηνειού ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τον δήμο επιστημονικό κλιμάκιο προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Ο σταθμός θα συνεισφέρει με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες στην παρακολούθηση, μελέτη και κατανόηση των σεισμολογικών φαινομένων. (φωτογραφία αρχείου)

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Βασίλης Καραστάθης.

Το ζήτημα για την εγκατάσταση του σεισμολογικού σταθμού στο Βαρθολομιό έθεσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ