Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕνημερώθηκαν κάτοικοι και εθελοντές πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και πυρανίχνευσης

Ενημερώθηκαν κάτοικοι και εθελοντές πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και πυρανίχνευσης

Στο δάσος της Μαραθιάς

Ιδιαίτερο βάρος στην προστασίας του δάσους της Μαραθιάς δίνει ο Δήμος Ήλιδας, ενεργοποιώντας τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τη δασοπροστασία και να πραγματοποιούν οργανωμένα περίπολα πυρασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο δάσος της Μαραθιάς που αποτελεί έναν από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής, βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, οι οποίοι έκαναν ένα μικρό σεμινάριο στους κατοίκους και τους εθελοντές πάνω σε θέματα δασοπροστασίας και πυρανίχνευσης.

Ήδη, το τμήμα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας έχει ξεκινήσει τα περίπολα πυρασφάλειας εντός του Δάσους και πέριξ αυτού, με τους ελέγχους να πυκνώνουν όσο οι θερμοκρασίας αυξάνονται και οι συνθήκες επιδεινώνουν την κατάσταση για ενδεχόμενο εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Ήλιδας συνεχίζει σε όλο το δήμο την ενημέρωση για θέματα πολιτικής προστασίας και στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα θα γίνει και η διανομή υλικού προς το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ