Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Πράσινο φως» για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ των οικισμών

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ των οικισμών

Χρηματοδότηση του δήμου Ζαχάρως με το ποσό των 500.000€ από το Πράσινο Ταμείο

Απέδωσε «καρπούς» η συνάντηση του Κ. Μητρόπουλου με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πράσινου Ταμείου στα τέλη του περασμένου Μάη

Με το ποσό των 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτείται ο Δήμος Ζαχάρως, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 9ΘΦ346Ψ844-Ρ05. Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουνίου, προβλέπει την χρηματοδότηση του δήμου Ζαχάρως για τη δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ των οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών. Ειδικότερα στην απόφαση επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Έγκριση της πρότασης: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Ζαχάρως» του Δήμου Ζαχάρω στο πλαίσιο της δράσης: «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση» και την ένταξη της προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024», έως του ποσού των 500.000,00€».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, και τον Αντιπρόεδρο, κ. Ιωάννη Ευμολπίδη, η οποία βάση του αποτελέσματος απέδωσε «καρπούς» καθώς ο Δήμος Ζαχάρως λαμβάνει ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών.

Από την συνάντηση του Κ. Μητρόπουλου με τους κκ. Ι. Ανδρουλάκη και Ι. Ευμολπίδη στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ