Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Έκκληση να μην σταματήσει το αρδευτικό νερό μέσα στο καλοκαίρι»

«Έκκληση να μην σταματήσει το αρδευτικό νερό μέσα στο καλοκαίρι»

Χρήστος Βαλιανάτος

«Θα καταστραφεί η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας», τονίζει ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας

Προτείνει μην μπουν διπλές καλλιέργειες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για το μείζον ζήτημα με το νερό στο Φράγμα Πηνειού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, καταθέτει την δική του πρόταση ώστε, να μην υπάρχουν 48ωρες διακοπές τα Σαββατοκύριακα και καταστραφεί η καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας.

Όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως ο κ. Βαλιανάτος, με δεδομένο τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή δε μπορεί να επιβιώσει το φυτό αν δεν ποτιστεί μέσα σε 48 ώρες .

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας: «Για να σωθεί η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας δεν πρέπει να σταματήσει το νερό καθόλου.  Φυσικά, θα πει κάποιος, δεν νοιάζεστε για τα άλλα προϊόντα; Φυσικά και νοιαζόμαστε. Και η πρότασή μας είναι να μην μπουν διπλές καλλιέργειες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ώστε το νερό να επαρκέσει για όλες τις καλλιέργειες μέσα στο καλοκαίρι.  Πέρυσι, λόγω καύσωνα καταστράφηκαν γύρω στα 300 στρέμματα καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας. Φέτος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφούν περισσότερα στρέμματα, να είναι χειρότερη η καταστροφή. Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση. Η βιομηχανική τομάτα προσφέρει στο ΑΕΠ της Ηλείας 16.000.000 ευρώ κάθε χρόνο!».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ