Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣε απόγνωση οι τοματοπαραγωγοί της Ηλείας

Σε απόγνωση οι τοματοπαραγωγοί της Ηλείας

Μετά την απόφαση για μη συνεχή χορήγηση αρδευτικού νερού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τοματοπαραγωγοίτης Ηλείας μετά την απόφαση του ΓΟΕΒ για μη συνεχή χορήγηση αρδευτικού νερού. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλαν η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και η Ομάδα της Γαστούνης στην Περιφέρεια, στον ΓΟΕΒ και στους Βουλευτές Ηλείας, τονίζοντας επίσης πως αν δεν υπάρχει νερό το φυτό θα καταστραφεί.

Η επιστολή που υπογράφουν οι Πρόεδροι Χρήστος Βαλιανάτος και Σάββας Μαράτος έχει ως εξής:

«Σε απόγνωση βρίσκονται οιτοματοπαραγωγοί μέλη μας μετά την ανακοίνωση χου ΓΟΕΒ για τη μη συνεχή χορήγηση αρδευτικού νερού. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις . Η διάρκεια διακοπής είναι μεγάλη και τα φυτά δεν αντέχουν. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά θα έχουν αναστολή στη βλάστηση και άμεση ζημιά στους ήδη σχηματισμένους καρπούς. Άρα σημαίνει υποβάθμιση της ποιότητας.

Δεδομένου και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή τη στιγμή και την πρόγνωση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα ειδικά σε αυτές δε μπορεί να επιβιώσει το φυτό αν δεν ποτιστεί μέσα σε 48 ώρες . Επισημαίνουμε ότι τη Δευτέρα που θα χορηγηθεί το νερό όλοι οι αγρότες θα ανοίξουν τις βάνες, αυτό σημαίνει ότι δε ξέρουμε αν θα έχει πίεση το νερό και οι παραγωγοί που μοιράζονται την ίδια βάνα θα έχουν σοβαρές διαμάχες.

Εμείς σας τονίζουμε ότι έχουμε υπογράψει συμφωνητικά 80.000 τόνους με τα εργοστάσια ΚΥΚΝΟΣ -ΜΙΝΕΡΒΑ που έχουν αξία 12.000.000 . Θέλουμε τη δέσμευσή σας ότι θα ολοκληρωθεί η συγκομιδή της βιομηχανικής τομάτας και δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ