Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεπέρασε κάθε προσδοκία η προεκλογική συγκέντρωση στo θεματικό πάρκο Ξυστρή: «Η Ηλεία...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προεκλογική συγκέντρωση στo θεματικό πάρκο Ξυστρή: «Η Ηλεία αξίζει καλύτερα – Μήνυμα ανατροπής με ισχυρό ΠΑΣΟΚ»

«Την Κυριακή, η Ηλεία θα στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα.
Μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτούς που υποβαθμίζουν την Ηλεία εδώ και πέντε χρόνια
Μήνυμα ανατροπής σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν το ΠΑΣΟΚ στη γωνία.
Μήνυμα ελπίδας για την επόμενη μέρα.
Γιατί η Ηλεία αξίζει καλύτερα.
Γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα»’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, μαζί με την δυναμική Ηλεία υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρινίκη Θεοδώρου.
«Έκπληκτοι οι Έλληνες πολίτες πληροφορούνται για τα εκατομμύρια και τα ακίνητα του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι οι ίδιοι πολίτες που στενάζουν από την ακρίβεια, που τα λεφτά τους τελειώνουν πολύ πριν το τέλος του μήνα.
Είναι οι ίδιοι πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι μπροστά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για το σπίτι τους ή τη γη τους» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση υπηρετούν το ίδιο σχέδιο που θέλει ένα πολιτικό σύστημα με αδιατάρακτη την αριθμητική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και με μια αξιωματική αντιπολίτευση αδύναμη , αναξιόπιστη.
Τόνισε ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την επόμενη μέρα τις πρωτοβουλίες που φοβάται ο κ.Μητσοτάκης.
Για την ανασύνθεση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και τη διαμόρφωση ενός νέου πλειοψηφικού, δημοκρατικού και κοινωνικού μετώπου, που θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης.
Ο Ηλείος βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση :
-για την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα που δείχνει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας
-για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία με την διάλυση του ΕΣΥ, με την κατάσταση στην Ηλεία να μην έχει προηγούμενο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης
-για τη διαρκή υποχώρηση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό τοπίο, που εκτός από την Τουρκία έφτασε να διασύρεται από την Αλβανία αλλά και από το κράτος των Σκοπίων.

 • για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο.
  Ανέφερε ότι η Ηλεία έχει ένα λόγο παραπάνω να στείλει ένα ηχηρό, ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε όλους αυτούς που την υποβαθμίζουν συνειδητά και την οδηγούν στο περιθώριο, υπενθυμίζοντας ότι:
  -Η δημόσια υγεία στην Ηλεία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων .
  -Ο νομός βγήκε έξω από το χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
  -Το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας έμεινε στα λόγια και στις υποσχέσεις.
  -Πέρα από τη δεκαετή καθυστέρηση του δρόμου Πάτρα-Πύργος , δεν έχει γίνει τίποτα για τους οδικούς άξονες «Πύργος- Τσακώνα», «Πύργος-Αρχαία Ολυμπία», την κάθετη σύνδεση της Αμαλιάδας με τη νέα εθνική οδό και τους οδικούς άξονες ‘’Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα’’ , καθώς και τη σύνδεση της επαρχίας Ολυμπίας με την Μεγαλόπολη
  Έκανε ειδική αναφορά στον αποκλεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικών αρδευτικών έργων σε όλη την Ηλεία που θα δημιουργούσαν συνθήκες ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής αλλά και στην αδιαφορία και η αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στους πυρόπληκτους της Ηλείας από τις πυρκαγιές του 2021 και του 2022.
  « Την Κυριακή η απάντηση θα πρέπει να είναι μία: Ως Εδώ.
  Την Κυριακή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την πορεία φθοράς και παρακμής.
  Την Κυριακή πρέπει να αναδειχθεί από τις κάλπες ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μέρα» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μ. Θεοδώρου: «Οραματίζομαι τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου
να φτιάχνουν την πολιτική ατζέντα… με επίκεντρο πρώτα τον άνθρωπο»

Στη ανοιχτή συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μίλησε και η υποψήφια ευρωβουλευτής, καταγόμενη από την Ηλεία, κ. Μαρινίκη Θεοδώρου, αναλύοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τα προτάγματα των εκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη και καλώντας τους πολίτες εκτός από το ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, να δώσουν ηχηρό ‘’παρών’’ στην κάλπη ενισχύοντας το ΠΑΣΟΚ.
«Όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, η ίδια η ιστορία καλεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο εγγυητής της πραγματικής αλλαγής και της στροφής της χώρας στην κανονικότητα και την πρόοδο.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που ζητά να κυβερνήσει τον τόπο και μπορεί να παράξει πολιτική. Μακριά από επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροπολιτική. Με καθημερινές παρεμβάσεις, προτάσεις και αιτήματα. Αποτελεί την μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης. Το ποιος θα κληθεί να διαχειριστεί την πιο «βίαιη» αναδιανομή εισοδήματος της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, τις διαλυμένες κρατικές δομές, με την ταυτόχρονη κατάρρευση της οικονομίας και τις αποδομημένες θέσεις σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, είναι το ζήτημα που καλούμαστε από τώρα να απαντήσουμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρινίκη Θεοδώρου ενώ υπογράμμισε «ως Μαρινίκη, οραματίζομαι τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου να φτιάχνουν την πολιτική ατζέντα. Γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίξουμε μια παλέτα θέσεων με επίκεντρο πρώτα τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Να φέρω στον δημόσιο διάλογο θέματα στα οποία οι δυνάμεις των άκρων δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν.
Να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ των Βρυξελλών και των Ελλήνων πολιτών. Να δώσω φωνή στην Ηλεία μας και να διεκδικήσουμε όσα της αξίζουν. Να μην μένει πλέον πίσω και να μην την αφήσουμε να φτωχοποιηθεί αλλά να προοδεύσει και να λαμβάνει τα κονδύλια που χρειάζεται για να αναγεννηθεί.
Σας καλώ λοιπόν να συμμετάσχετε απόλυτα συνειδητά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, για να χαράξουμε μαζί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μακριά από τον ευρωσκεπτικισμό και με στόχο την ενίσχυση των θέσεων της πατρίδας μας στους θεσμούς της Ε.Ε.
Φυσικά και για όλα αυτά δεν θα αγωνιστούμε μόνοι μας. Σας θέλουμε δίπλα μας γιατί όλοι εσείς είστε η δύναμή μας!
Για την Ηλεία, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ