Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας συνεχίζει την λειτουργία του ακριβώς όπως και σήμερα»

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας συνεχίζει την λειτουργία του ακριβώς όπως και σήμερα»

Ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Έλαβε διαβεβαιώσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας που ευχαρίστησε τον Υπουργό

Α. Νικολακόπουλος: «Κατέρρευσαν πανηγυρικά η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη»

Περιοδεία του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ηλεία

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας, θα συνεχίσει την λειτουργία του ακριβώς όπως και σήμερα». Αυτό ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους στην χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία.

Ο κ. Φλωρίδης επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και στην συνέχεια Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Ηλείας, όπου συνάντησε τους εκπροσώπους των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, με τους οποίους συζήτηση θέματα που αφορούν την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη, που θα να αρχίσει να υλοποιείται από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, που ξεκινά το νέο δικαστικό έτος. Ακολούθως ο κ. Φλωρίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και στη συνέχεια τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας όπου φυσικά στο επίκεντρο βρέθηκε η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας βάσει του ψηφισθέντος νομοσχεδίου.

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Μάλιστα, μετά το πέρας της συζήτησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, δήλωσε ικανοποιημένος: «Μας ικανοποίει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αναφέρεται σε πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου. Αυτός είναι βασικός άξονας του νομοσχέδιου και βασικό αίτημα δικό μας. Δεύτερον, μας ικανοποίει η διαβεβαίωση που μας έδωσε σήμερα ο Υπουργός ότι μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη, δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Όμως, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, συζητήσαμε με τον Υπουργό ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Πρωτοδικείου, οι οποίες μας απασχολούν. Μιας διαβεβαίωσε λοιπόν ο Υπουργός ότι θα υπάρχει κανονική εισαγγελική παρουσία στην Αμαλιάδα, κανονική παρουσία της ανάκρισης, κανονική παρουσία των βουλευμάτων, των δικογραφιών και θα λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε  μέχρι σήμερα. Μας έδωσε επίσης το δικαίωμα να επικοινωνούμε με το Υπουργείο ανά πάσα στιγμή όπως και με τις Επιτροπές που θα συνεδριάζουν προκειμένου να λύσουμε κάποιες λεπτομέρειες και να μην μείνει κανένα κενό σε αυτό τον νόμο. Εγώ και το Συμβούλιο μένουμε στην διαβεβαίωση του Υπουργού και θεωρούμε ότι για οποιοιδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει θα τον επισκεφθούμε στο Υπουργείο ώστε να λυθεί και η παραμικρή παρεξήγηση. Εγώ τον ευχαριστών εκ των προτέρων, πιστεύω απόλυτα ότι αυτά που μας είπε ο κ. Υπουργός θα ισχύσουν στο ακέραιο, και εφόσον μετά τις 16/9 όλα είναι εξαιρετικά και δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Πρωτοδικείου, ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Φλωρίδη ώστε να έρθει σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου ώστε να τον επιβραβεύσουμε για την  λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας  Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν είναι σε καμία περίπτωση Ιφιγένεια στον δικαστικό χάρτη και θα πρέπει να εξακολουθήσει να παίζει τον ρόλο που έπαιζε μέχρι σήμερα».

Στο Κατάκολο

Ο Γιώργος Φλωρίδης μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο επισκέφθηκαν το μεσημέρι το Κατάκολο όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστα Νικολούτσο, καθώς και με ανθρώπους της αγοράς του Κατακόλου.

Γ. Φλωρίδης: «Στην Αμαλιάδα θα συνεχίσει η ίδια παροχή δικαστικών υπηρεσιών»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στην συνέντευξη κυριάρχησε το θέμα του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας, με τον κ. Φλωρίδη να τονίζει τα εξής: «Το Υπουργείο έχει οργανώσει τις δικές του ομάδες δουλειάς που θα διευκολύνουν τους καινούργιους δικαστικούς σχηματισμούς για να ανταποκριθούν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή. Επισκέφθηκα την Αμαλιάδα, όπου στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε συνάντηση με την ηγεσία της δικαιοσύνης εκεί και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Ξεκαθαρίστηκε εκεί με έναν απολύτως σαφή τρόπο ότι το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας θα λειτουργήσει ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας, και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υποθέσεις που εκδικάζονταν μέχρι τώρα στην Αμαλιάδα, στο σύνολό τους θα συνεχίζουν να δικάζονται εκεί, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες διαδικασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της δικαιοσύνης, δηλαδή η καθημερινή παρουσία Εισαγγελέα και Ανακριτών. Κατά συνέπεια αυτά που είχαμε πει εδώ και καιρό, πριν από την ψήφιση του νόμου, ισχύουν απολύτως, ότι δηλαδή οι παράλληλες έδρες των Πρωτοδικείων δεν οδηγούν σε καμία δυσμενή μεταβολή της μέχρι τώρα λειτουργίας των δικαστικών σχηματισμών. Τα δικαστήρια αυτά, επαναλάβω, θα συνεχίζουν να δικάζουν όλες τις υποθέσεις που δίκαζαν μέχρι τώρα. Νομίζω ότι μετά τις αποσαφηνίσεις αυτές, οι οποίες στην ουσία είναι επανάληψη όσων είχαμε πει μέχρι τώρα, δεν μένει κανένα θέμα προς διευκρίνηση, ή κάτι που να δημιουργεί ανησυχία. Και πιστεύω ότι έγινε αποδεκτό από τους βασικούς παράγοντες της δικαιοσύνης στην Αμαλιάδα και κυρίως από τον Δικηγορικό Σύλλογο, την διοίκησή του και τα μέλη του. Συμφωνήσαμε επίσης ότι σε όλη αυτή την περίοδο προετοιμασίας μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2024, θα έχουμε τακτική επικοινωνία έτσι ώστε να δούμε εάν υπάρχουν τυχόν κενά στην εφαρμογή του νέου νόμου και να συμπληρώνουμε ή να τα διευκρινίζουμε και να μπορέσουν να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά από το νέο δικαστικό έτος. Πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα ήταν  μία ευκαιρία να ξεκαθαριστούν όλα αυτά τα πράγματα. Στην Αμαλιάδα θα συνεχίσει η ίδια παροχή δικαστικών υπηρεσιών όπως και σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις λειτουργίες».

«Ο Νομός Ηλείας έχει μεγάλες προοπτικές»

Ακολούθως ο κ. Φλωρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, για την Ηλεία:  «Ο Νομός Ηλείας έχει μεγάλες προοπτικές να ανεβάσει το αναπτυξιακό του επίπεδο. Νομίζω πως υπάρχει σχεδιασμός που μπορεί να υλοποιηθεί και είμαι βέβαιος πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί. Νομίζω πως η κρισιμότερη αναπτυξιακή υποδομή, εδώ και χρόνια, αλλά τώρα πια υλοποιείται, είναι ο δρόμος Πατρών-Πύργου, που όπως έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός θα έτοιμος μέχρι το τέλος του 2025».

Κάλεσμα για στήριξη της ΝΔ

Τέλος, έκανε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν στις ευρωεκλογές την κυβέρνηση της ΝΔ. «Έχουμε εκλογές σε λίγες ημέρες, εκλογές για την Ευρώπη, όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε εκλογές αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για να αντικατασταθεί. Οι πολίτες  καλό είναι επομένως, πέρα από την επιλογή που θα κάνουν για τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις της χώρας, να δουν και αυτό το ζήτημα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν με ξεκάθαρο τρόπο ένα ζήτημα πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Το ερώτημα είναι ποια εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης υπάρχει για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά στις δημοκρατίες ο κόσμος αποφασίζει για την προοπτική διακυβέρνησης, όχι για την προοπτική αποσταθεροποίησης. Επομένως, εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν την ψήφο που έδωσαν ένα χρόνο πριν στην κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυροποιώντας την θέση της χώρας στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Α. Νικολακόπουλος: «Διαψεύδονται όσοι σκόπιμα κινδυνολογούσαν»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, τόνισε: «Η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη που αναπτύχθηκαν και αναπαρήχθησαν κατά κόρον σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, κατέρρευσαν πανηγυρικά, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία, αλλά και με την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, που είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Οι επισκέψεις στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας και οι απαραίτητες διευκρινήσεις που έδωσε ο Υπουργός, για ζητήματα που ήδη είναι γνωστά και έπρεπε όλοι να γνωρίζουν, καθιστούν ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί και δεν υποβαθμίζει κανένα Πρωτοδικείο. Βασικός γνώμονας των αλλαγών που γίνονται είναι η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και μέριμνά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Καλό είναι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις ως προς την επιτάχυνση απονομής τη δικαιοσύνης και την αναβάθμιση της ποιότητάς της και να μην επενδύουν στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, γιατί αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό τα ψέματα, αυτό επιβεβαιώθηκε με την ψήφιση του νόμου αλλά και σήμερα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επισκέψεις μας στο νομό, τόσο στο λιμάνι του Κατακόλου όπου συναντηθήκαμε με επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στο Επιμελητήριο Ηλείας στη συνάντησή μας με τους φορείς, αναδείχθηκε η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης του λιμένα Κατακόλου, που είναι ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην ενθάρρυνση που πρέπει να δοθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για θέματα που θα τα δούμε επισταμένα το επόμενο διάστημα.

 Για τις επόμενες ημέρες προτεραιότητα αποτελούν οι Ευρωεκλογές και αυτό που εξηγήσαμε και στην σημερινή μας περιοδεία είναι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία και τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ενωμένη Ευρώπη, με κοινές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών και να επιλέξουν για μία σταθερή Ευρώπη, για την ανοδική πορεία της χώρας μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας συνεχίζει την λειτουργία του ακριβώς όπως και σήμερα»

Ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Έλαβε διαβεβαιώσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας που ευχαρίστησε τον Υπουργό

Α. Νικολακόπουλος: «Κατέρρευσαν πανηγυρικά η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη»

Περιοδεία του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ηλεία

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας, θα συνεχίσει την λειτουργία του ακριβώς όπως και σήμερα». Αυτό ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους στην χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία.

Ο κ. Φλωρίδης επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και στην συνέχεια Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Ηλείας, όπου συνάντησε τους εκπροσώπους των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, με τους οποίους συζήτηση θέματα που αφορούν την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη, που θα να αρχίσει να υλοποιείται από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, που ξεκινά το νέο δικαστικό έτος. Ακολούθως ο κ. Φλωρίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και στη συνέχεια τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας όπου φυσικά στο επίκεντρο βρέθηκε η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας βάσει του ψηφισθέντος νομοσχεδίου.

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Μάλιστα, μετά το πέρας της συζήτησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, δήλωσε ικανοποιημένος: «Μας ικανοποίει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αναφέρεται σε πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου. Αυτός είναι βασικός άξονας του νομοσχέδιου και βασικό αίτημα δικό μας. Δεύτερον, μας ικανοποίει η διαβεβαίωση που μας έδωσε σήμερα ο Υπουργός ότι μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη, δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Όμως, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, συζητήσαμε με τον Υπουργό ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Πρωτοδικείου, οι οποίες μας απασχολούν. Μιας διαβεβαίωσε λοιπόν ο Υπουργός ότι θα υπάρχει κανονική εισαγγελική παρουσία στην Αμαλιάδα, κανονική παρουσία της ανάκρισης, κανονική παρουσία των βουλευμάτων, των δικογραφιών και θα λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε  μέχρι σήμερα. Μας έδωσε επίσης το δικαίωμα να επικοινωνούμε με το Υπουργείο ανά πάσα στιγμή όπως και με τις Επιτροπές που θα συνεδριάζουν προκειμένου να λύσουμε κάποιες λεπτομέρειες και να μην μείνει κανένα κενό σε αυτό τον νόμο. Εγώ και το Συμβούλιο μένουμε στην διαβεβαίωση του Υπουργού και θεωρούμε ότι για οποιοιδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει θα τον επισκεφθούμε στο Υπουργείο ώστε να λυθεί και η παραμικρή παρεξήγηση. Εγώ τον ευχαριστών εκ των προτέρων, πιστεύω απόλυτα ότι αυτά που μας είπε ο κ. Υπουργός θα ισχύσουν στο ακέραιο, και εφόσον μετά τις 16/9 όλα είναι εξαιρετικά και δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Πρωτοδικείου, ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Φλωρίδη ώστε να έρθει σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου ώστε να τον επιβραβεύσουμε για την  λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας  Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν είναι σε καμία περίπτωση Ιφιγένεια στον δικαστικό χάρτη και θα πρέπει να εξακολουθήσει να παίζει τον ρόλο που έπαιζε μέχρι σήμερα».

Στο Κατάκολο

Ο Γιώργος Φλωρίδης μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο επισκέφθηκαν το μεσημέρι το Κατάκολο όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστα Νικολούτσο, καθώς και με ανθρώπους της αγοράς του Κατακόλου.

Γ. Φλωρίδης: «Στην Αμαλιάδα θα συνεχίσει η ίδια παροχή δικαστικών υπηρεσιών»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στην συνέντευξη κυριάρχησε το θέμα του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας, με τον κ. Φλωρίδη να τονίζει τα εξής: «Το Υπουργείο έχει οργανώσει τις δικές του ομάδες δουλειάς που θα διευκολύνουν τους καινούργιους δικαστικούς σχηματισμούς για να ανταποκριθούν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή. Επισκέφθηκα την Αμαλιάδα, όπου στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε συνάντηση με την ηγεσία της δικαιοσύνης εκεί και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Ξεκαθαρίστηκε εκεί με έναν απολύτως σαφή τρόπο ότι το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας θα λειτουργήσει ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας, και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υποθέσεις που εκδικάζονταν μέχρι τώρα στην Αμαλιάδα, στο σύνολό τους θα συνεχίζουν να δικάζονται εκεί, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες διαδικασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της δικαιοσύνης, δηλαδή η καθημερινή παρουσία Εισαγγελέα και Ανακριτών. Κατά συνέπεια αυτά που είχαμε πει εδώ και καιρό, πριν από την ψήφιση του νόμου, ισχύουν απολύτως, ότι δηλαδή οι παράλληλες έδρες των Πρωτοδικείων δεν οδηγούν σε καμία δυσμενή μεταβολή της μέχρι τώρα λειτουργίας των δικαστικών σχηματισμών. Τα δικαστήρια αυτά, επαναλάβω, θα συνεχίζουν να δικάζουν όλες τις υποθέσεις που δίκαζαν μέχρι τώρα. Νομίζω ότι μετά τις αποσαφηνίσεις αυτές, οι οποίες στην ουσία είναι επανάληψη όσων είχαμε πει μέχρι τώρα, δεν μένει κανένα θέμα προς διευκρίνηση, ή κάτι που να δημιουργεί ανησυχία. Και πιστεύω ότι έγινε αποδεκτό από τους βασικούς παράγοντες της δικαιοσύνης στην Αμαλιάδα και κυρίως από τον Δικηγορικό Σύλλογο, την διοίκησή του και τα μέλη του. Συμφωνήσαμε επίσης ότι σε όλη αυτή την περίοδο προετοιμασίας μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2024, θα έχουμε τακτική επικοινωνία έτσι ώστε να δούμε εάν υπάρχουν τυχόν κενά στην εφαρμογή του νέου νόμου και να συμπληρώνουμε ή να τα διευκρινίζουμε και να μπορέσουν να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά από το νέο δικαστικό έτος. Πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα ήταν  μία ευκαιρία να ξεκαθαριστούν όλα αυτά τα πράγματα. Στην Αμαλιάδα θα συνεχίσει η ίδια παροχή δικαστικών υπηρεσιών όπως και σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις λειτουργίες».

«Ο Νομός Ηλείας έχει μεγάλες προοπτικές»

Ακολούθως ο κ. Φλωρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, για την Ηλεία:  «Ο Νομός Ηλείας έχει μεγάλες προοπτικές να ανεβάσει το αναπτυξιακό του επίπεδο. Νομίζω πως υπάρχει σχεδιασμός που μπορεί να υλοποιηθεί και είμαι βέβαιος πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί. Νομίζω πως η κρισιμότερη αναπτυξιακή υποδομή, εδώ και χρόνια, αλλά τώρα πια υλοποιείται, είναι ο δρόμος Πατρών-Πύργου, που όπως έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός θα έτοιμος μέχρι το τέλος του 2025».

Κάλεσμα για στήριξη της ΝΔ

Τέλος, έκανε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν στις ευρωεκλογές την κυβέρνηση της ΝΔ. «Έχουμε εκλογές σε λίγες ημέρες, εκλογές για την Ευρώπη, όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε εκλογές αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για να αντικατασταθεί. Οι πολίτες  καλό είναι επομένως, πέρα από την επιλογή που θα κάνουν για τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις της χώρας, να δουν και αυτό το ζήτημα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν με ξεκάθαρο τρόπο ένα ζήτημα πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Το ερώτημα είναι ποια εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης υπάρχει για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά στις δημοκρατίες ο κόσμος αποφασίζει για την προοπτική διακυβέρνησης, όχι για την προοπτική αποσταθεροποίησης. Επομένως, εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν την ψήφο που έδωσαν ένα χρόνο πριν στην κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυροποιώντας την θέση της χώρας στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Α. Νικολακόπουλος: «Διαψεύδονται όσοι σκόπιμα κινδυνολογούσαν»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, τόνισε: «Η πολιτική εκμετάλλευση και τα ψεύδη που αναπτύχθηκαν και αναπαρήχθησαν κατά κόρον σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, κατέρρευσαν πανηγυρικά, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Ηλεία, αλλά και με την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, που είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Οι επισκέψεις στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας και οι απαραίτητες διευκρινήσεις που έδωσε ο Υπουργός, για ζητήματα που ήδη είναι γνωστά και έπρεπε όλοι να γνωρίζουν, καθιστούν ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο δεν καταργεί και δεν υποβαθμίζει κανένα Πρωτοδικείο. Βασικός γνώμονας των αλλαγών που γίνονται είναι η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και μέριμνά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Καλό είναι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις ως προς την επιτάχυνση απονομής τη δικαιοσύνης και την αναβάθμιση της ποιότητάς της και να μην επενδύουν στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, γιατί αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό τα ψέματα, αυτό επιβεβαιώθηκε με την ψήφιση του νόμου αλλά και σήμερα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επισκέψεις μας στο νομό, τόσο στο λιμάνι του Κατακόλου όπου συναντηθήκαμε με επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στο Επιμελητήριο Ηλείας στη συνάντησή μας με τους φορείς, αναδείχθηκε η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης του λιμένα Κατακόλου, που είναι ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην ενθάρρυνση που πρέπει να δοθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για θέματα που θα τα δούμε επισταμένα το επόμενο διάστημα.

 Για τις επόμενες ημέρες προτεραιότητα αποτελούν οι Ευρωεκλογές και αυτό που εξηγήσαμε και στην σημερινή μας περιοδεία είναι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία και τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ενωμένη Ευρώπη, με κοινές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών και να επιλέξουν για μία σταθερή Ευρώπη, για την ανοδική πορεία της χώρας μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ