Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣειρά συναντήσεων στην Αρχαία Ολυμπία

Σειρά συναντήσεων στην Αρχαία Ολυμπία

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Το Πρόγραμμα των Αθλητικών, Εκπαιδευτικών και Περιβαλλοντικών Δράσεων «Δημήτριος Βικέλας» που υλοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΑμεΑ Γιώργος Παπανικολόπουλος. Ο Γ. Παπανικολόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον  Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο  αλλά και με σπουδαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού που βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και με έναν καλό του φίλο τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη (Μελος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής & Αρχηγός Αποστολής ΠΑΡΙΣΙ 2024) Ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην Κολύμβηση με συμμετοχή σε τρείς Παραολυμπιακούς Αγώνες (ΑΘΗΝΑ 2004, ΠΕΚΙΝΟ 2008, ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) και πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Οι κκ. Γ. Παπανικολόπουλος και Αλ. Ταξιλδάρης συζήτησαν για ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι με αναπηρία να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Άννα Ντέντα- Χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο BOCCIA με συμμετοχές σε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες (ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020), καθώς και η Χριστίνα

Ντέντα Χαλκινη παραολυμπιονίκης RAMP OPERATOR στο BOCCIA με συμμετοχές   σε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες ( ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020). Παράλληλα στην Ολυμπία βρέθηκαν και ο Μιχάλης Μουρούτσος Χρυσός Ολυμπιονίκης στο tae Kwon do, η Νίκη Μπακογιάννη Ασημένια Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος,  η Κλέλια Πανταζή Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής  το 2000 στο Σύδνεϋ, η Όλγα Βασδέκη Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν, και άλλοι.

Για μία ακόμα φορά, στο πλευρό του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος Γιάννης Κολοβός τον οποίο θερμά ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ