Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚαθαρισμός στη Μπούκα Παλαιοχωρίου από ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο και Δήμο Πηνειού

Καθαρισμός στη Μπούκα Παλαιοχωρίου από ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο και Δήμο Πηνειού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας στη Μπούκα Παλαιοχωρίου προχώρησαν μέλη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού.  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -5 Ιουνίου- καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών -26 Ιουνίου- επρόκειτο για μία εθελοντική δράση με διττό περιεχόμενο καθώς αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για ζητήματα που άπτονται  αφενός της προστασίας του περιβάλλοντος αφετέρου της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εθισμών και των εξαρτήσεων. 

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν μέλη και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του δικτύου σε Πύργο, Πάτρα και Καλαμάτα καθώς και εθελοντές από τον Δήμο Πηνειού. Η διαδικασία του καθαρισμού της παραλίας ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, με τους εθελοντές να «σαρώνουν» κατά μήκος την παραλία και να συγκεντρώνουν τα απορρίμματα σε σακούλες προκειμένου να απομακρυνθούν εν συνεχεία με οχήματα του δήμου. Αναφερόμενος στη σπουδαία πρωτοβουλία, ο υπεύθυνος του δικτύου υπηρεσιών Πελοποννήσου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο κ. Γιώργος Παπαμακάριος, επεσήμανε ότι αποτελεί ένα «μήνυμα για καθαρή, από εξαρτήσεις, ζωή» ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα σχολίασε ότι «ο Δήμος Πηνειού αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα» για τη συνεργασία του προγράμματος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαίροντας την κινητοποίηση και την ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «εκτός από τον δήμο είναι και η ίδια η τοπική κοινωνία σημαντικά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη για τα συγκεκριμένα ζητήματα, συμμετέχοντας στις δράσεις και στηρίζοντας τη συνεργασία».

«Ανάγκη εμπέδωσης περιβαλλοντικής συνείδησης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επεσήμανε ότι αφενός αποτελεί μια υπενθύμιση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον αφετέρου λειτουργεί ως ευκαιρία καλλιέργειας και εμπέδωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης. «Η προστασία της φύσης αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί συστηματική δράση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να προκρίνουμε πολιτικές και στρατηγικές που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη, συνεισφέρουν στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος· αυτή η προσπάθεια αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχή μας. Ένα στοίχημα που θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας».

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν μέλη και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του δικτύου σε Πύργο, Πάτρα και Καλαμάτα καθώς και εθελοντές από τον Δήμο Πηνειού.

«Η προστασία της φύσης αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί συστηματική δράση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο» σημείωσε ο κ. Καστρινός.

Οι εκπρόσωποι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο- Οξυγόνο εξήραν την ανταπόκριση του Δήμου Πηνειού στις δράσεις τους.

Η διαδικασία του καθαρισμού της παραλίας ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν μέλη και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του δικτύου σε Πύργο, Πάτρα και Καλαμάτα καθώς και εθελοντές από τον Δήμο Πηνειού.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ