Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο 2ο Δημ. Πύργου… σε μια Γιορτή για το Σκάκι

Το 2ο Δημ. Πύργου… σε μια Γιορτή για το Σκάκι

Παιχνίδι, άθλημα, τέχνη, επιστήμη… όπως και αν το αποκαλέσεις, το σκάκι είναι όλα αυτά!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στην «Αίθουσα Αλέκα Σιούλη» το 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Φεστιβάλ. Μια συνδιοργάνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε τρία μέρη:

Στο 1ο μέρος, τα σχολεία παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποίησαν στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Παίζω και Μαθαίνω στη Σκακιέρα».

Στο 2ο μέρος, έγινε ξενάγηση στις κατασκευές των σχολείων.

Στο 3ο μέρος, πραγματοποιήθηκαν παρτίδες σιμουλτανέ με τον Χρύσανθο Πούντζα, έμπειρο σκακιστή που έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρών το 1979 και το χάλκινο το 1978. Ο κύριος Πούντζας αντιμετώπισε ταυτόχρονα μαθητές, διαφορετικών ηλικιών και δυναμικότητας.

Η βασίλισσα, οι αξιωματικοί, ο πύργος και ο βασιλιάς πήραν τις θέσεις τους και οι μαθητές ξεκίνησαν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σκακιού!

Για μία ακόμη φορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου απέδειξε έμπρακτα την προσήλωσή του στις εκπαιδευτικές αξίες που προάγει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

‘Έπειτα από ενασχόληση 6 μηνών με τον μαγικό κόσμο των άσπρων και μαύρων τετραγώνων, η Δ΄ τάξη με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους: Αδαμοπούλου Ζέτα, Ιωσηφίδη Αναστάσιο και Τσουκαλά Μαρία παρουσίασε τις δραστηριότητες που εκπόνησε διαθεματικά. Οι μαθητές ενέπλεξαν το σκάκι με τα Μαθηματικά, τις Νέες Τεχνολογίες, την Τέχνη, την Ποίηση, τη Μουσική, τη Δημιουργική Γραφή. Αξίζει να τονιστεί ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις όταν παρουσίασαν το δικό τους τραγούδι για το σκάκι βασισμένο στη μελωδία του D. Chostakovich «The second waltz» και με body percussion ένα εμβατήριο, τη μουσική υπόκρουση της «μάχης».

Το Σκακιστικό Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων μαθητών, με στόχο να αγαπήσουν το παιχνίδι παραμερίζοντας εγωισμούς, νίκες και ήττες.

Γνωρίζοντας τον μαγικό κόσμο των «δύο βασιλείων», θα ασχοληθούν με ένα συναρπαστικό πνευματικό άθλημα και θα ξεδιπλώσουν μοναδικά ταλέντα ζωής μέσα από την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη, τη δεξιότητα της πρόβλεψης και την κοινωνικοποποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ