Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία« Κάτω από τη βάση » .... η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις...

« Κάτω από τη βάση » …. η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων της Ηλείας

Tου Κώστα Διαμαντόπουλου*

Τελικά ούτε οι προσφυγές μας έσωσαν. Οριστικά εκτός έμειναν οι πέντε προτάσεις που υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδες για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) 2014-2022 και αφορούσαν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό αρδευτικών υποδομών. Ούτε μια δεν κατάφεραν να εντάξουν. Ούτε μία.

Οι δυο αφορούσαν ΤΟΕΒ της Ηλείας (Επιταλίου και Α’ Πύργου) και οι τρεις της Αιτωλοακαρνανίας (Φυτειών, Ευηνοχωρίου, Γαλατά).

Πρόκειται για ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη την ίδια περίοδο που τα έργα υπογειοποίησης του ανοικτού αρδευτικού δικτύου (κανελέτα) στους ΤΟΕΒ Α’ Πύργου, Επιταλίου, Πελοπίου και Αμαλιάδας απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς να έχουν διασφαλιστεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την άδικη μεταχείριση της Ηλείας στην κατανομή των έργων στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Το “ναυάγιο” του πολυδιαφημισμένου και βραβευμένου (τρομάρα μας) φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μεσολόγγι με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους; Ή μήπως το έργο ” Επισκευή – Αποκατάσταση Λειτουργίας Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού” που σέρνεται από το 2018;

Δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, μείωση της σπατάλης, συγκράτηση του ενεργειακού κόστους και τελικά βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σοβαρές παρεμβάσεις στα εγγειοβελτιωτικά έργα της Ηλείας.

*Ο Κώστας Διαμαντόπουλος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ