Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓια ακόμα μία χρονιά η παραλία της Κουρούτας είναι ανάμεσα σε αυτές...

Για ακόμα μία χρονιά η παραλία της Κουρούτας είναι ανάμεσα σε αυτές που θα ανεμίζει η Γαλάζια Σημαία

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το έτος 2024.

Η παραλία της Κουρούτας είναι για ακόμα μία χρονιά ανάμεσα σε αυτές που πληρούν όλα τα κριτήρια που τίθενται διεθνώς για τις «Γαλάζιες Σημαίες»,, ενώ άμεσες στη κατεύθυνση να συγκαταλέγεται η περιοχή μας στο πρόγραμμα ήταν η ενέργειες της Δημοτικής αρχής, από την ανάληψη των καθηκόντων της στις αρχές του έτους.

Σε επίπεδο Νομού Ηλείας, το φετινό καλοκαίρι θα κυματίζουν 8 «Γαλάζιες Σημαίες», όπου στις 4 εξ αυτών υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ και οι υπόλοιπες τέσσερις, ανάμεσά τους και η Κουρούτα, βρίσκονται μέσα σε αυτές που το καλοκαίρι αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση: «Η Κουρούτα διαθέτει όλα αυτά που την κάνουν να αποτελεί μία από τις γνωστότερες ακτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η θέση της στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη επισφραγίζεται για ακόμα μία χρονιά με την Γαλάζια Σημαία που έλαβε πριν από λίγα 24ωρα. Εμείς, είχαμε προχωρήσει έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιήσουμε αυτό που είναι ήδη γνωστό τοις πάσι, δηλαδή ότι διαθέτουμε μία μοναδικού κάλλους ακτογραμμή, με την παραλία της Κουρούτας να αποτελεί τη βασική μας τουριστική υποδομή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ