Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού:Στην ατζέντα ευρωεκλογές και εργασιακά

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού:Στην ατζέντα ευρωεκλογές και εργασιακά

  • Με τη συμμετοχή των Υφυπουργών κ.κ. Σπανάκη και Νικολακόπουλου

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη – Πέτρο Σπανάκη υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Σισίνη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Δρ. Άρης Αγγελής, υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη σύσκεψη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα ο δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στα πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 έως 67 ενώ  επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης της εφαρμογής του προγράμματος απασχόλησης ανέργων για ηλικίες 29-45 και στους δήμους προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχυθούν με προσωπικό.  Ο κ. Καστρινός επανέλαβε ακόμη το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό που θα διευκολύνει το έργο της. Επιπροσθέτως αφού σχολίασε τις σημαντικές ήττες που γνώρισε η περιοχή σε σημαντικά μέτωπα (ειρηνοδικείο, τράπεζες κ.α.), αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ηλείο Υφυπουργό και επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι βουλευτές να εγκύπτουν στα προβλήματα του τόπου τους και να στηρίζουν τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τέλος σημείωσε ότι «πρέπει να στηρίζουμε καθαρές γραμμές και σοβαρές υποψηφιότητες».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανάκης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Καστρινού, επισημαίνοντας την ανάγκη εστίασης -κατά την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων- στα γεωγραφικά και τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση· να δούμε από κοντά και να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε «προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε τη στήριξή σας προκειμένου να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε ιδιαίτερα στις «τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Πηνειού» σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων για την υλοποίηση μιας σειράς προτάσεων που έχει κατατεθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε την αρωγή των παρευρισκόμενων για την ικανοποίηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του Δήμου Πηνειού.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της επίσκεψης ο δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου για τη διεξαγωγή των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024, δώρισε επετειακές μπλούζες και προσκάλεσε να παρακολουθήσουν τη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης. 

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη – Πέτρο Σπανάκη υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου για τη διεξαγωγή των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ