Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπιτάλιο: Εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της μάχης της Αγουλινίτσας

Επιτάλιο: Εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της μάχης της Αγουλινίτσας

Με μια σειρά εκδηλώσεων τιμήθηκε στο Επιτάλιο, το διήμερο 18-19 Μαΐου 2024, η 203η επέτειος της Μάχης της Αγουλινίτσας.

Σύλλογοι, μαθητές και πολίτες απέτιναν φόρο τιμής στους γενναίους προγόνους μας – εξ’αυτών, αρκετοί Αγουλινιτσαίοι, – που αντιστάθηκαν και πολέμησαν με σθένος το 1821, κατέχοντας αξιόλογο μερίδιο προσφοράς και θυσίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα (Αλέξης Μοσχούλας, Σπήλιος Μοσχούλας, Αλέξης και Αυγερινός Καίσαρης, Βασίλειος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Βλάσης, Αντώνιος Βρισιώτης, Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, Δημήτριος Γιαννόπουλος, Δημήτριος Κατζημπούμπας, Δημήτριος Κόκκινος, κ.α.).

Το Σάββατο 18 Μαΐου μαθητές, πολίτες και εκπρόσωποι των συλλόγων του χωριού συμμετείχαν στη λαμπαδηφορία που ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο και κατέληξε στην πλατεία όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τμήματα μαθητών του δημοτικού σχολείου και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Επί της αλός».

Την Κυριακή 19 Μαΐου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια τρισάγιο στο μνημείο των ηρώων, στον Αι Γιάννη, από τους εφημέριους του Επιταλίου.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι φορέων, πολίτες καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος της Δ.Ε. Βώλακος, Έλενα Μπαγιώργου η οποία κατέθεσε στεφάνι.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργοί πολίτες, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επί της Αλός» και στήριξε ο δήμος Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ