Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΓΕΛ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ: «Οι Ηλίθιοι» στο θέατρο Απόλλων

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΓΕΛ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ: «Οι Ηλίθιοι» στο θέατρο Απόλλων

Η Θεατρική Ομάδα του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΓΕΛ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Nηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» σε σκηνοθεσία της φιλολόγου του σχολείου Ευγενίας Μπίθα στις 17,18 & 19 Μαΐου 2024 με ώρα έναρξης 21.00.
Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου ήδη μετρά 9 χρόνια θεατρικής δράσης. Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες , Η τελευταία μαύρη γάτα, Μια κωμωδία, Η μεγάλη παντομίμα, 2020 και κάτι ψιλά, Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα είναι οι παραστάσεις που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία. Η φετινή πολύμηνη προετοιμασία της ομάδας μας ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του γνωστού έργου «Οι ΗΛΙΘΙΟΙ». Και όπως έγραψε ο μεγάλος θεατράνθρωπος Κάρολος Κουν «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Η δασκάλα Σοφία Τολτσίνσκυ μένει άφωνη, όταν διορίζεται στο χωριό και καταφτάνοντας διαπιστώνει, μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με ντόπιους, ότι όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι. Το χωριό βαραίνει επί διακόσια χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας, και καθήκον της νεαρής δασκάλας είναι να σπάσει την κατάρα αυτή. Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει το Λέων ή να παντρευτεί έναν απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα γίνει κι αυτή ηλίθια. Θα τα καταφέρει άραγε ο πρωταγωνίστρια να σπάσει την κατάρα ώστε οι κάτοικοι του Κουλιέντσικοφ να αρχίσουν να σκέφτονται και να μπορέσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους;
Το Κουλιέντσικοφ είναι ένα χωριό του οποίου οι κάτοικοι χειραγωγούνται εξαιτίας της άγνοιας και του φόβου τους. Η ηλιθιότητα των κατοίκων οφείλεται στην ενοχή, τον φόβο και την υποταγή σε κάποιο τύραννο. Το χωριό αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμβολο της εποχής μας, μιας εποχής προκαταλήψεων, δεισιδαιμονιών που πηγάζουν από την απαιδευσιά και τη μεροληψία. Για να σπάσει η κατάρα χρειάζεται μια χαρισματική δασκάλα που με αγάπη και υπομονή θα διαλύσει αυτό το νεφέλωμα, ούτως ώστε το φως της γνώσεως να λάμψει στα μάτια των ανθρώπων.

Είσοδος δωρεάν
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6941540197

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ