Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ευρώπη και ενεργός πολίτης», με την ενεργό συμμετοχή Ελλήνων Ευρωβουλευτών

«Ευρώπη και ενεργός πολίτης», με την ενεργό συμμετοχή Ελλήνων Ευρωβουλευτών

Με επιτυχία η ημερίδα του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου

Παρουσία πλήθους μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας η ημερίδα που διοργάνωσαν το 3ο ΓΕΛ Πύργου και το ΓΕΛ Βουνάργου υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με θέμα «Ευρώπη και ενεργός πολίτης». Στο πλαίσιο της ημερίδας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να θέσουν τα ερωτήματα τους προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Κωνσταντίνο Αρβανίτη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστα Παπαδάκη και Νικόλαο Παπανδρέου, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι θεματικές ενότητες που είχαν προετοιμάσει οι ομάδες εργασίες του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου σχετικά με την Ευρώπη και την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη νεολαία, και το περιβάλλον.
Αναφερόμενος στην εξαιρετική ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των Λυκείων της πόλης του Πύργου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας σημείωσε: «Σήμερα λαμβάνει χώρα μία εξαιρετική εκδήλωση με πρωτοβουλία το 3ο ΓΕΛ Πύργου και το ΓΕΛ Βουνάργου υπό την αιγίδα της διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς όπου οι μαθητές μας μυούνται στα όργανα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ταυτόχρονα βλέπουν πως ο Έλληνας πολίτης είναι και Ευρωπαίος πολίτης ενημερωμένος σχετικά με τη συνεργατικότητα, τη δημοκρίτεια, τις υγιείς απόψεις για την πολυσυλλογικότητα, το σεβασμό προς όλες τις ομάδες και με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε μέσω της εκπαίδευσης προϋποθέσεις ώστε να αποδοθεί στην κοινωνία ένας σημερινός μαθητής αυριανός πολίτης διακατεχόμενος από τα ιδεώδη της δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα που επιθυμούμε από τους μαθητές μας. Η εκδήλωση είναι πολύ καλά οργανωμένη από τους διευθυντές των δύο σχολείων την κα. Χάρμπαλη Ιουλία και τον κο. Σπανό Αντώνη συμμετέχουν τέσσερις Ευρωβουλευτές συνδεδεμένοι διαδικτυακά καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συνεπώς είναι μία πολύ καλή ημέρα με πολύ καλές συμμετοχές».
Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου πύργου Θεόδωρος Κόρδας σημειώνοντας: «Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και πιστεύω ότι τα δύο σχολεία, το ΓΕΛ Βουνάργου και το 3ο ΓΕΛ Πύργου ανταποκρίθηκαν στις ενότητες που υπάρχουν, πολιτισμός, περιβάλλον, δικαιώματα κτλ σε μία πολύ καλή εκδήλωση καθώς στις 9 Ιουνίου είναι οι Ευρωεκλογές και πρέπει να ενημερωθούν οι νέοι για τα δικαιώματα που έχουν στην Ευρώπη».
Αναφερόμενη στην κοινή συνδιοργάνωση των δύο σχολείων, η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Πύργου Ιουλία Χάρμπαλη επεσήμανε: «Σήμερα έχουμε μία σχολική ημερίδα με θέμα «Ευρώπη και Ενεργός Πολίτης». είναι μία σύμπραξη μεταξύ του 3ου ΓΕΛ πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου. είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «σχολεία πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με αυτό τον τρόπο συνδυάζουμε και τιμούμε και την ημέρα της Ευρώπης που είναι στις 8 Μαΐου. έχουμε αρκετούς προσκεκλημένους που κάνουν αρκετές εισηγήσεις και Ευρωβουλευτές και οι μαθητές μας έχουν παρουσιάσει και αυτοί ορισμένα θέματα σε θεματικές ενότητες, όπως το περιβάλλον, τις επικείμενες Ευρωεκλογές , και τα ανθρώπινα δικαιώματα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ημερίδα έχει την απήχηση που είχε καθώς αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας γιατί έχουν έρθει σε αυτή την ημερίδα και ομάδες μαθητών και από άλλα σχολεία της πόλης του Πύργου και με αυτό τον τρόπο οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας που θα κληθούν στις εκλογές μας της 9η Ιουνίου να ψηφίσουν και για την Ευρωβουλή».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΓΕΛ Βουνάργου Αντώνης Σπανός επεσήμανε: «Τα δύο σχολεία είναι οι πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο νομό μας και η συνεργασία μας είναι και σε άλλες δραστηριότητες που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για εμάς είναι πολύ σημαντική αυτή η συμμετοχή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και της διεύθυνση Δευτεροβάθμιας αλλά και τον κο. Ζέρβα για την βοήθεια του και τη συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. με τους μαθητές μας ενόψει των ευρωεκλογών και της ημέρας της Ευρώπης που είναι σε μερικές ημέρες διοργανώσαμε την εκδήλωση αυτή για να ευαισθητοποιήσουμε σε σχέση με το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και τη συμμετοχή των μαθητών στις προσεχείς ευρωεκλογές. Γι αυτό καλέσαμε και τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των λυκείων της περιοχής μας και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στη δράση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ