Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜαθητική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων

Μαθητική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων

Στον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας και το μουσείο που διαθέτει στους χώρους του

Τα σπάνια εκθέματα που φιλοξενεί το Μουσείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων, οι οποίοι είδαν από κοντά και τους χώρους στους οποίους λειτουργεί ένας από τους ιστορικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν τόσο από το ραδιόφωνο, όσο και από το μουσείο που με τόσο μεράκι δημιούργησε το 2018 ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας Σπύρος Μπεράτης.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν στους χώρους του σταθμού και του μουσείου ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Κώστα Τσεριώνης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάκης Μπεράτης, ο οποίος μαζί με το επί χρόνια μέλος του σταθμού Θεόδωρο Τριγωνίδη ανέλαβαν την ξενάγηση των παιδιών.   

Το μουσείο διαθέτει το πλουσιότερο αρχείο της περιοχής στον τομέα του και ίσως τα σπανιότερα ηλεκτρονικά αντικείμενα στη χώρα όπως γραμμόφωνα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις του περασμένου και του προπερασμένου αιώνα, στρατιωτικό ηλεκτρονικό υλικό, και το σημαντικότερο: όλα σε άριστη κατάσταση και λειτουργικά.

Μάλιστα, το μουσείο εδρεύει στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Αμαλιάδας, όπου το 1952 εξέπεμψε ο πρώτος ιδιωτικός ραδιοσταθμός της χώρας από τον τότε σπουδαστή της «Ραδιοηλεκτρολογίας» Σπύρο Μπεράτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ