Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαH Camera Zizanio στο Our Οceans Film Festival

H Camera Zizanio στο Our Οceans Film Festival

Παρουσιάζει 13 ταινίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 και 16 Απριλίου

H Camera Zizanio συμμετέχει στο Our Οceans Film Festival που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 και 16 Απριλίου 2024,στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean, την οποία φιλοξενεί η χώρα μας.
Με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, η CameraZizanio, εκφράζοντας τη φωνή των νέων δημιουργών και εκπροσωπώντας τον κόσμο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, παρουσιάζει 13 ταινίες, δημιουργημένες από νέες και νέους όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού μέχρι μαθήτριες και μαθητές Λυκείου. Ανάμεσά τους και δυο ταινίες που έχουν δημιουργήσει μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ζαχάρωςκαι του Λυκείου Βαρθολομιού.
Το νερό είναι ο συνδετικός κρίκος όλου του προγράμματος, από τα νησιά μας, την καταγραφή της ιστορίας τους και τα επαγγέλματα που χάνονται, την πανταχού παρούσα μυθολογία, που εμπνέει και κινητοποιεί τους νεαρούς δημιουργούς, μέχρι το μεταναστευτικό ζήτημα και φυσικά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Ταινίες όλων των ειδών, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, που ανοίγουν έναν ενδιαφέροντα διάλογο σχετικά με τις θεματικές που πραγματεύονται, δίνοντας ταυτόχρονα και μια εικόνα της Ελλάδας, από την οπτική γωνία του βλέμματος των νέων.
Οι δημιουργίες των νέων της Ηλείας δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν, αφού σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα καταπληκτικά animation του Γυμνασίου Ζαχάρως “Ο μύθος των Ανιγρίδων Νυμφών” και του Λυκείου Βαρθολομιού “Αλφειός και Αρέθουσα”, δημιουργία εργαστηρίων με την καλλιτεχνική καθοδήγηση των BrosInArts, Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη.
Οι ταινίες της CameraZizanioανοίγουν τις προβολές του Our Oceans Film Festival την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 12:00 ενώ στη συνέχειαθα ακολουθήσει συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio,Μανώλη Μελισσουργό, και νεαρούς συντελεστές τους.
To Our Oceans Film Festival τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336