Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιασυλλογικό Πρωτάθλημα Ριπτικού Τριάθλου Κ14 στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης: «Έλαμψαν» οι μικροί...

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ριπτικού Τριάθλου Κ14 στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης: «Έλαμψαν» οι μικροί αθλητές

Με τη συμμετοχή 170 μαθητών και μαθητριών από Ηλεία και Ζάκυνθο

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η διεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ριπτικού Τριάθλου Κ14 και των Αναπτυξιακών Αγώνων Κ12 των νομών Ηλείας και Ζακύνθου το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό στάδιο Γαστούνης. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου και το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Γαστούνης «Αθλητής», υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν εννέα αθλητικά σωματεία από τους νομούς Ηλείας και Ζακύνθου με περισσότερους από 170 μαθητές και μαθήτριες. Σε αυτή τη φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος τα παιδιά διαγωνίστηκαν στο ριπτικό τρίαθλο και ειδικότερα στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας, του βόρτεξ και του δρόμου 60 μέτρων. Υπό τις επευφημίες πλήθους κόσμου, που από νωρίς βρέθηκε στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Γαστούνης, οι αγώνες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:30 και διήρκησαν έως αργά το απόγευμα οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι τελετές απονομής των μεταλλίων στους νικητές των αγωνισμάτων.
Σημειώνεται ότι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κ14 αποσκοπούν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών σε ένα ευρύ φάσμα αγωνισμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση διενεργούνται σε μορφή τριάθλων. Πραγματοποιούνται σε τέσσερις αγωνιστικές ημέρες και περιλαμβάνουν δρομικά, αλτικά και ριπτικά αθλήματα ενώ η τελευταία αγωνιστική αφιερώνεται σε ατομικά αγωνίσματα.

«Αρωγοί σε ό,τι προάγει το αθλητικό πνεύμα»
Την ικανοποίησή του για την ευρεία συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στους αγώνες εξέφρασε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου, το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Γαστούνης «Αθλητής» αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμφυσήσουμε στα παιδιά την ιδέα του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και της ευγενούς άμιλλας. Σε ένα νομό που αποτελεί την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η προαγωγή του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους πρέπει να αποτελεί για όλους μας ιερή υποχρέωση. Με αυτόν τον γνώμονα θα συνεχίσουμε, ως δημοτική αρχή, να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες πρωτοβουλιών που καλλιεργούν το αθλητικό ιδεώδες».

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κ14 αποσκοπούν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών σε ένα ευρύ φάσμα αγωνισμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση διενεργούνται σε μορφή τριάθλων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Κ12.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός παρακολουθούν τα αγωνίσματα.

Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός βραβεύει τους νικητές του Ριπτικού Τριάθλου.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μπούσιας βραβεύει τις νικήτριες του Ριπτικού Τριάθλου.

«Σε ένα νομό που αποτελεί την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η προαγωγή του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους πρέπει να αποτελεί για όλους μας ιερή υποχρέωση» τόνισε ο κ. Καστρινός.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν εννέα αθλητικά σωματεία από τους νομούς Ηλείας και Ζακύνθου με περισσότερους από 170 μαθητές και μαθήτριες.

Υπό τις επευφημίες πλήθους κόσμου, που από νωρίς βρέθηκε στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Γαστούνης, οι αγώνες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:30.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ