Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤην πρώτη θέση κατέκτησαν οι μαθητές της ομάδας Ρομποτικής στον 10o Πανελλήνιο...

Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι μαθητές της ομάδας Ρομποτικής στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Στο Γυμνάσιο Λεχαινών ο Θ.Βασιλόπουλος

«H σπουδαία διάκριση της ομάδας Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών σκιαγραφεί μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας από την μαθητιώσα νεολαία για το μέλλον του τόπου μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες Πέμπτης 5 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα των Λεχαινών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Ο κ Βασιλόπουλος αφού συνεχάρη τις μαθήτριες οι οποίες με την ομάδα Ρομποτικής RoboQueens κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και όσους απαρτίζουν την ομάδα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «επιμένει δημιουργικά και καινοτόμα, καθώς κυρίαρχο ζητούμενο είναι η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, βασικές προϋποθέσεις για νέους αναπτυξιακούς δρόμους». Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΠΔΕ-όπως είπε- θα στηρίξει κάθε δράση που θα συνδυάζει την τεχνολογία με την εκπαίδευση.
Την ομάδα Ρομποτικής RoboQueens του Γυμνασίου Λεχαινών συγκροτούν οι Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου, Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου, Φίλια Χρυσούλα του Δημητρίου και Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας Γεωργάκης Αριστείδης και Σχοινάς Δημήτριος.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ