Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: «Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα τις υποδομές...

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: «Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα τις υποδομές που δικαιούται η γενέτειρα του Ολυμπισμού!»

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας γιορτάζει και τιμά με μεγαλοπρέπεια τα 2800 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στο Στάδιο της Ολυμπίας. Έχουμε την υποχρέωση, ως ο Τόπος που γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για 1200 περίπου χρόνια, να κάνουμε τον εορτασμό αυτό με τον πλέον ένδοξο αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Το 2024 δεν πρέπει να είναι μια φωτοβολίδα, δεν έχει ανάγκη από τέτοια η Ολυμπία. Η επέτειος των 2800 χρόνων ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να είναι η αφετηρία για την θεσμική και υλική θωράκιση της Ολυμπίας σε ένα νέο ρόλο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελεί ένα πολυσήμαντο πολιτιστικό γεγονός, το οποίο προβάλλει διεθνώς την Αρχαία Ολυμπία και την χώρα μας, αλλά και τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την Τελετή που θα γίνει στις 16 Απριλίου, καθώς και για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν αυτή την μεγάλη εορτή του Ολυμπισμού. Θέλουμε η φωνή της Ολυμπίας για Ειρήνη σε όλο τον κόσμο να ακουστεί με τον πλέον ηχηρό τρόπο σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και ιδιαίτερα στις εμπόλεμες περιοχές.

Αυτό στο οποίο, τελικά, στοχεύει ο Δήμος δεν είναι μόνο μια ακόμα επιτυχής και λαμπρή τελετή, αλλά να στείλει το μήνυμα σε παγκόσμιο επίπεδο ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί θεματοφύλακα των οικουμενικών αξιών του Ολυμπισμού και για αυτό επιβάλλεται η γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, σε υλικό και θεσμικό επίπεδο. Προσπάθεια και αγώνας όλων μας πρέπει να είναι η διεκδίκηση αυτών των στόχων από χρηματοδοτικά προγράμματα, μέσα από θέση πρωταγωνιστή, όπως ιστορικά δικαιούται ο τόπος.

Actress Maria Nafpliotou (R) in the role of the High Priestess lights the torch of the Olympic Flame during the rehearsal of Lightning Ceremony of the Olympic Flame for Beijing summer Olympics, in front of Hera Temple in Ancient Olympia, 23 March 2008.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ