Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠΥΡΓΟΣ: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

ΠΥΡΓΟΣ: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

Με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Μανωλοπούλου που θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Πύργου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νικόλαος Κοροβέσης και οι Αντιπεριφερειάρχες, Πολιτισμού Παναγιώτης Μπράμος και Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
• Κυριακή 24 Μαρτίου 2024
10.00-10.30: Αντιπροσωπεία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρίσταται στην τελετή της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
• Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
8 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο).
10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου του Β’. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό εκπρόσωπο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Διονυσία Χρονοπούλου.
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο)και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11.00 π.μ Παράθεση δεξίωσης από τον Δήμο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ..
18.00 Υποστολή σημαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ