Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠΥΡΓΟΣ: Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη

ΠΥΡΓΟΣ: Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Πύργο, πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί. Εκπρόσωποι των μαθητών από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Πύργου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία των διευθυντών εκπαίδευσης, Ανδρέα Καρατζά (Α’ βάθμια) και Ανδρέα Ζέρβα (Β’ βάθμια). Τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή εκπροσώπησε ο αναπληρωτής αυτού Νώντας Κυριαζής, ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πύργου Θεόδωρος Κόρδας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των ηρωικών πεσόντων του 1821, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους κκ. Α. Καρατζά, Α. Ζέρβα, και Ν. Κυριαζή. Η μαθήτρια του 6ου Δημοτικού σχολείου Πύργου Χριστιάνα Μητροπούλου απήγγειλε ποίημα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.


«Σήμερα γιορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των ελλήνων που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε τα τελευταία 200 χρόνια ένα ελεύθερο, δημοκρατικό και δημιουργικό κράτος. Ελπίζουμε οι νέες γενιές των ελλήνων, που έχουμε την υποχρέωση να καθοδηγούμε στα ιδανικά των επαναστατών ελλήνων, να συνεχίσουν τον άξιο αγώνα για την ευγενή παρουσία τους στην παγκόσμια κοινότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς.
Από τη πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας υπογράμμισε: «Τιμή, δόξα, μνήμη, αποδίδουμε σήμερα στους ήρωες οι οποίοι μας ελευθέρωσαν και μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα το οτιδήποτε και προπαντός ένα από αυτά που ήθελαν όλοι οι καπεταναίοι και οι οπλαρχηγοί, καλή εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι αυτή που οδηγεί το έθνος σε καλύτερες μέρες, αναγνωρίζοντας τους αγώνες των παλαιών και φροντίζοντας για το μέλλον όλων. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο το λαό της Ηλείας στη μαθητιώσα νεολαία και προπαντός του συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επιτελούν το έργο της καλής εκπαίδευσης».
«Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 Η μαθητιώσα κυρίως νεολαίας σήμερα, γιατί αξίζουν τιμή και δόξα εκείνοι που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Θέλω να τονίσω ότι τα μηνύματα της επανάστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 είναι πάντα επίκαιρα. Και σήμερα έχουν αξία. Καθώς και στη σημερινή εποχή πρέπει να γίνεται ένας αγώνας για την πραγματική εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας» σημείωσε από τη πλευρά του ο αναπληρωτής Δημάρχου Νώντας Κυριαζής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ