Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ Μικτή Χορωδία Πύργου στην Πανελλήνια Εθνική συναυλία «Ελευθερία»

Η Μικτή Χορωδία Πύργου στην Πανελλήνια Εθνική συναυλία «Ελευθερία»

Στην Κύπρο

 Το Σάββατο 15 Μαρτίου, οι χορωδοί της Μικτής Χορωδίας Πύργου, είχαν την τύχη να συμμετέχουν στην πολυφωνική πανδαισία μαζί με  χορωδούς από την Ελλάδα και την Κύπρο  και σπουδαίους Κύπριους ερμηνευτές, στο στάδιο «Ελευθερία» (Τάσος Παπαδόπουλος), για τα 50 χρόνια αγώνων και προσφυγιάς.

Ο χαρισματικός μαέστρος Νικόλαος Θεράποντος , πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Χορωδιών διεύθυνε 2000 χορωδούς και 200μελή ορχήστρα και οι χορωδοί έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης .
Στόχος της Συναυλίας ήταν να τιμηθούν οι αγώνες της προσφυγιάς και να εξυμνηθεί η πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας. Στην τελετή έναρξη έγινε άφιξη της φλόγας από το σωματείο Περικλής Δημητρίου από τον τύμβο της Μακεδονίτισσας.
Παραβρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου που στήριξε τη μεγαλειώδη συναυλία σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο και το Σύνδεσμο Παγκύπριου Συνδέσμου.


Το ρεπερτόριο αφορούσε τους αγώνες για την ελευθερία. Ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ( Ο Αντώνης, Νύχτα Μαγικιά, Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες , Όταν σφίγγουν το χέρι, Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ , Ένα το χελιδόνι, Σφαγείο, Καημός, Δρόμοι παλιοί, Χρυσοπράσινο φύλλο , Της Αγάπης Αίματα ), του Δημήτρη Λάγιου (Χρόνια περιφρονημένα), το ριζίτικο Κρήτης (Πότε θα κάνει ξαστεριά ) των Scorpions (wind of change), των Deep Purple (soldier of fotune) και το εμβληματικό τραγούδι του Νάσου Παναγιώτου σε στίχους Ν. Καζαντζάκη Λευτεριά,(Ωδή στον Αθνασιο Διάκο).
Πριν τη λήξη της εκδήλωσης ο μαέστρος Νικόλαος Θεράποντος κάλεσε τον μαέστρο της Μικτής Χορωδίας Πύργου Θοδωρή Παναγόπουλο, μαζί με όλους τους μαέστρους που συμμετείχαν και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν αρκετούς μήνες, ώστε να επιτευχθεί σε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα ο συντονισμός.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο μέσα σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.
Ο Ιθύνων νους της συναυλίας, ο μαέστρος Νικόλαος Θεράποντος, έδειξε πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι , όταν είναι ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ