Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία2ο Γυμνάσιο Πύργου:Ενημέρωση μαθητών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την...

2ο Γυμνάσιο Πύργου:Ενημέρωση μαθητών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο με στόχο την ευαισθητοποίηση και προστασία τους.
Ειδικότερα, στέλεχος της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τους μαθητές για τους διαδικτυακούς κινδύνους, ζητήματα προσωπικών δεδομένων, ασφάλειας των συσκευών, διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαναγκασμού, διαδικτυακών παιχνιδιών, διαδικτυακής αποπλάνησης μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακής παραπλάνησης, πορνογραφίας ανηλίκων, εκδικητικής πορνογραφίας και στοχοποίησης θυμάτων.
Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με ανάλογα περιστατικά και ενημερώθηκαν για τις λάθος συμπεριφορές των συνομηλίκων τους στο διαδίκτυο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επίσης, το στέλεχος της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε συμβουλές για το πως οι ανήλικοι θα παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο αλλά και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα. Ανέδειξε τη σημασία του να είναι οι μαθητές υποψιασμένοι για τους κινδύνους και να μην εμπιστεύονται αγνώστους που γνωρίζουν στο διαδίκτυο και ανέφερε τους τρόπους καταγγελίας περιστατικών.
Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στην Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ