Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Άρωμα μυστηρίου» στη Γαστούνη

«Άρωμα μυστηρίου» στη Γαστούνη

Παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Με Φως και Μελάνι» στο Κουρβισιάνειο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης -υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού- η βιβλιοπαρουσίαση των πρώτων τριών τίτλων της αστυνομικής σειράς «Με φως και Μελάνι» του Κυριάκου Κουζούμη. Πρόκειται για τα μυθιστορήματα «Χακί Δαντέλα», «Σαιξπηρικός Γρίφος» και «Μεγάλη Παρασκευή», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις By the Book.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα η φιλόλογος κα. Ναντίν Ανδρικάκη προλόγισε και παρουσίασε τους δύο πρώτους τίτλους της αστυνομικής σειράς, ενώ ο φιλόλογος κ. Ανδρέας Λευθεριώτης τον τρίτο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό παρουσίασε το γεγονός ότι η ιστορία του βιβλίου «Μεγάλη Παρασκευή» εκτυλίσσεται στη Γαστούνη, έχει για ήρωες πρόσωπα της διπλανής πόρτας, ενώ στις σελίδες του φιλοξενούνται γνωστά σημεία του Δήμου Πηνειού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μέλη της θεατρικής ομάδας Γαστούνης διάβασαν αποσπάσματα των βιβλίων και μετέφεραν στο φιλαναγνωστικό κοινό την ατμόσφαιρα του μυστηρίου και της ίντριγκας που διαπνέει το έργο, ενώ η μουσική συνοδεία του πιάνου ενίσχυσε το συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Ο συγγραφέας κ. Κυριάκος Κουζούμης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Γαστούνη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα βιβλία της αστυνομικής σειράς «Με φως και μελάνι». Παράλληλα αφού εξήγησε τους δεσμούς του με την περιοχή, ευχαρίστησε τον Δήμο Πηνειού για την πρόσκληση και το δυναμικό «παρών» στις πολιτιστικές δράσεις. Τέλος δεν παρέλειψε να δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στο μέλλον για μια επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση.

Μέλη της θεατρικής ομάδας Γαστούνης διάβασαν αποσπάσματα και μετέφεραν στο βιβλιόφιλο κοινό την ατμόσφαιρα του μυστηρίου και της ίντριγκας που διαπνέει το έργο.

Ο συγγραφέας κ. Κυριάκος Κουζούμης μίλησε με θερμά λόγια για τη Γαστούνη, καθώς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα βιβλία της αστυνομικής σειράς.

Για τα βιβλία μίλησαν οι φιλόλογοι κ.κ. Ναντίν Ανδρικάκη και Ανδρέας Λευθεριώτης.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ