Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόσθετη χρηματοδότηση στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων συνολικού ύψους...

Πρόσθετη χρηματοδότηση στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων συνολικού ύψους 1.750.000€

Από το υπουργείο Εσωτερικών για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

*Αγαστή συνεργασία Α. Νικολακόπουλου,
με τους δημάρχους της Ηλείας
και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης
και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο

Πρόσθεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1.750.000€, από το υπουργείο Εσωτερικών θα λάβουν οι δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων για την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Εσωτερικών και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 6Δ8Ο46ΜΤΛ6-3ΛΙ, υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Σύμφωνα με την απόφαση ο Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 200.000€ για την «κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές». Ο Δήμος Πύργου θα λάβει χρηματοδότηση 350.000€ για αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από φυσικές καταστροφές. Τέλος ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα χρηματοδοτηθεί με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.200.000€, για την αποκατάσταση βατότητας δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου (200.000 €) και για αποκατάσταση υποδομών και δικτύων αντιπλημμυρικών θωράκισης (1.000.000 €).
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη- Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος είχε εξαγγείλει την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαράλαμπου, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο με τον οποία συζήτησαν εκτενώς τόσο για θέματα αποκαταστάσεων από φυσικές καταστροφές. Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση των τριών δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος επεσήμανε: «Είναι γνωστό ότι ο Νομός μας έχει πληγεί επανειλημμένα από φυσικές καταστροφές και απαιτούνται ουσιαστικά έργα για την αποκατάσταση τόσο των ζημιών που έχουν προκληθεί όσο και έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων αντιπλημμυρικής θωράκισης τα οποία είναι άκρως αναγκαία. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους δημάρχους της Ηλείας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και στηρίζουμε ενεργά τις διεκδικήσεις τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του νομού μας και συνέβαλε σημαντικά προκειμένου σε συνεργασία και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, να υπάρξουν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις στους τρείς δήμους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος του τόπου μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ