Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠληθώρα εκδηλώσεων στο Πυργιώτικο Καρναβάλι

Πληθώρα εκδηλώσεων στο Πυργιώτικο Καρναβάλι

ΣΕ ΣΥΝΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

*Την Κυριακή 10 Μαρτίου συναυλία της Ζόζεφιν στη κεντρική πλατεία του Πύργου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χιλιάδων κατοίκων από την Ηλεία και όχι μόνο αναμένεται να βρεθεί το Πυργιώτικο Καρναβάλι που διαθέτει πληθώρα εκδηλώσεων με κύριο στόχο να βγάλει μικρούς και μεγάλους στο δρόμο προκειμένου να διασκεδάσουν με ασφάλεια.
Ο Δήμος Πύργου και η Οργανωτική Επιτροπή έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις ετοιμασίες ενός καρναβαλιού που εκτός όλων των άλλων προσδοκά ότι θα δώσει και μία οικονομική ανάσα στην αγορά.
Οι τελάληδες στις 2 Μαρτίου θα αναγγείλουν την έναρξη των εκδηλώσεων εντείνοντας το καρναβαλικό χρώμα που ήδη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στην πόλη αφού οι μπάστακες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας του Νομού.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της 10ης Μαρτίου και τη συναυλία της Ζόζεφιν το βράδυ της ίδιας μέρας στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου ενώ θα ολοκληρωθούν με τα κούλουμα που θα γίνουν στο Κατάκολο τη Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Μάλιστα η Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο των προετοιμασιών έχει ήδη κάνει μία σύσκεψη με τους υπεύθυνους των πληρωμάτων κατά την διάρκεια τη οποίας έχει γίνει πλήρης ενημέρωση για την παρέλαση προκειμένου από πλευράς οργάνωσης να είναι επιτυχημένη και να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλη .

Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής
«Θέλουμε με το καρναβάλι να τονώσουμε την οικονομία της πόλης»
Το Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκινά το Πυργιώτικο Καρναβάλι. Είναι μία εκδήλωση ενταγμένη μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής στη Πόλη του Πύργου και στις κοινότητές μας. Το Πυργιώτικό Καρναβάλι καταλαβαίνεται ότι έχει κυρίαρχο ρόλο. Θέλουμε να βγάλει το κόσμο στους δρόμους, στις πλατείες, παιδιά και μεγάλους, να διασκεδάσουν, να γλεντήσουν, να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν. Νομίζω ότι έχουν γίνει πλέον όλες οι προετοιμασίες έτσι ώστε αυτό το Πυργιώτικο Καρναβάλι να έχει επιτυχία. Για το σκοπό αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι συνεργάτες μου, κυρίως ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Κάρδαρης, η πρόεδρος της κοινότητας του Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη και φυσικά μαζί με όλους τους άλλους συνεργάτες εμφανείς και αφανείς προσπαθούν προκειμένου να δημιουργήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε τη συμπαράσταση όλων των φορέων. Έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους συλλόγους, σχολεία και νομίζω ότι η συμμετοχή θα είναι και μαζική και μεγάλη. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αυτή η εκδήλωση έχει και ένα άλλο χαρακτήρα, οικονομικό. Θέλουμε να τονώσουμε την οικονομία της πόλης και της γύρω περιοχής με αυτό το καρναβάλι. Όσον αφορά το Δήμο Πύργου έχουμε απευθυνθεί για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το καρναβάλι. Δηλαδή για ηχητικά, φωτιστικά και ότι άλλο έχει σχέση με τη πραγματοποίηση του, έτσι ώστε κανένας να μην είναι παραπονούμενος, όσο το δυνατόν γίνεται αυτό. Αυτή θα είναι και η φιλοσοφία μας στην πολιτική μας και για τις επόμενες εκδηλώσεις. Η Δημοτική αυτή αρχή δεν πρόκειται να αγνοήσει κανέναν φορέα, κανένα επαγγελματία. Όλοι θα έχουν μερίδιο γιατί είναι Πυργιώτες, όλοι δραστηριοποιούνται εδώ και όλοι θα πρέπει να βοηθούν από τη Δημοτική Αρχή. Εμείς ζητάμε να βγει ο κόσμος έξω να διασκεδάσει και κυρίως να ψυχαγωγηθούμε με ασφάλεια. Πρέπει να προσέξουμε γιατί καταλαβαίνεται μία συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και στις πλατείες του Πύργου ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει να νιώσουμε ασφαλείς όλοι, έτσι να χαρούμε αυτές τις γιορτινές μέρες.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεώργιος Κάρδαρης.
«Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχει»
Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε ο θεσμός του καρναβαλιού στο δήμο μας να συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε μία πετυχημένη διοργάνωση. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου και θα κορυφωθούν με τα κούλουμα τη Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Κατάκολο. Ο αριθμός συμμετοχών των γκρουπς για τη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα γίνει στις 10 Μαρτίου, είναι ήδη μεγάλος. Με τους υπεύθυνους των πληρωμάτων προσπαθήσαμε να έχουμε μία άψογη συνεργασία για την οργάνωση της παρέλασης. Ήδη στην πόλη μας έχουν τοποθετηθεί οι μπάστακες σε διάφορα σημεία. Συνεχίζουμε και με τον στολισμό της πόλης προκειμένου όλα να είναι έτοιμα την ημέρα της μεγάλης παρέλασης.

Πρόεδρος Τ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη
«Στόχος μας να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι»
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεως που φέτος έχει ετοιμάσει ο Δήμος Πύργου περιλαμβάνει 12 ξεχωριστές που θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο
Αρχίζουμε το Σάββατο στις 2 Μαρτίου. Στις 11:00 Μαρτίου το πρωί, παιδιά, έφηβοι του 1ου Γυμνασίου Πύργου, θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα αναγγείλουν την έναρξη των εκδηλώσεων. Θα γίνουν τελάληδες μέσα από μουσικά παιχνίδια, δρώμενα, θέατρο δρόμου. Θα ακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως παιδιά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεχίσουμε με την ποδηλατάδα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Θα συνεχιστούν την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου με χορούς παραδοσιακούς από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας. Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα διαδραματιστεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν δραστηριότητες τα παιδιά των ΚΔΑΠ. Η Κυριακή 10 Μαρτίου είναι η μεγάλη μέρα, αφού θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση. Στόχος μας είναι να πετύχει. Δείχνει ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 48 πληρώματα με 4000 κόσμο ο οποίος θα παρελάσει σε αυτή την υπέροχη διαδρομή που έχουμε στήσει. Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα γίνονται δρώμενα ενώ θα ακούγονται μουσικές σε λάτιν ρυθμούς. Η παρέλαση θα αρχίσει στις 4:00. Υπάρχει μία άψογη συνεργασία με τους υπεύθυνους των πληρωμάτων, με τους οποίους έχει γίνει ήδη μια πρώτη συνάντηση ενώ θα υπάρξει και δεύτερη. Έχουν ενημερωθεί από την οργανωτική επιτροπή όλοι οι φορείς. Ζητάμε και τη βοήθεια των εθελοντών. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ουτοσώστε να είναι το αποτέλεσμα ασφαλέστατο και φυσικά μέσα από αυτό να χαρεί όλος ο κόσμος, οι επισκέπτες, αυτοί που θα συμμετέχουν, όλοι όσοι θα είναι στους δρόμους εκείνη την ημέρα. Το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης θα μας βρει όλους στο σημείο αναφοράς της πόλης μας, στη κεντρική πλατεία του Πύργου να απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι τη Ζόζεφιν που θα τραγουδήσει για εμάς μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα της ξενοιασιάς της χαράς και του κεφιού. Οι τρείς τελευταίες εκδηλώσεις έχουν να κάνουν με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και ενήλικες φυσικά. Το διοργανώνει το 1ο Σύστημα προσκόπων του Πύργου. Θα έχει σημείο εκκίνησης το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Την Κυριακή 17 Μαρτίου υπάρχει ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και τέλος τα κούλουμα στο Κατάκολο τη Καθάρα Δευτέρα στις 18 Μαρτίου με ζωντανή μουσική σαρακοστιανά εδέσματα για όλους τους επισκέπτες. Το μόνο που ευχόμαστε όλοι εμείς είναι να μείνει κάτι όμορφο, κάτι ξεχωριστό και κάτι εποικοδομητικό για την επόμενη χρονιά που θα είναι ακόμα καλύτερο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
ΩΡΑ 11.00 Π.Μ. «ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ»»
ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Οι «Τελάληδες» είναι μια ομάδα παιδιών που θα ξεχυθεί στην πόλη με κέφι και χαρά προλογίζοντας την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Πύργου με ένα πρωτότυπο θέατρο δρόμου, μιμήσεις και χορό.ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΟΙ «ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ,ΜΘΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ.

ΩΡΑ 12.00-14:00 ΚΔΑΠ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΩΝΙΑ» ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

FACE PAINTING – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ZUMBA KIDS

ΩΡΑ 18.00 Μ.Μ. «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ»
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

(ΔΙΑΔΡΟΜΗ : πλ.Δικαστηρίων-28ης Οκτωβρίου-Ερμού-πλ. Ιατρίδη-Κολοκοτρώνη-Πετραλιά-Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου-Καραϊσκάκη-πλ.Αυγερινού-Γερμανού-Ερμού-28ης Οκτωβρίου-πλ. Δικαστηρίων)

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – «ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙΑ»
ΩΡΑ 14.00 Μ.Μ. «ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙΑ»
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 –ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ –διοργανώνει συντονίζει ο παιδικός σταθμός «ΡΗΓΑΣ»ΩΡΑ 11:00 ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Διοργανώνει – συντονίζει ο παιδικός σταθμός «ΡΗΓΑΣ»
Εκκίνηση στην πλ. Δικαστηρίων

11:00 Διοργάνωση παιχνιδιού πόλης για μικρά παιδιά με ενεργή συμμετοχή των γονέων.

ΩΡΑ Εκκίνηση στην πλ. Δικαστηρίων
12:00 ΚΔΑΠ «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ»
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ
FACE PAINTING– ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ZUMBA KIDS

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Αποκριάτικη παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στην πόλη του Πύργου, με σημείο εκκίνησης τα Χαλικιάτικα και κατάληξη στην κεντρική πλατεία Πύργου.

ΩΡΑ 15:00 Συγκέντρωση καρναβαλιστών και αρμάτων στην οδό Ολυμπίων.

ΩΡΑ 17:00 Έναρξη παρέλασης .

Καρναβαλιστές και άρματα θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Ολυμπίων – Ερμού – 28ης Οκτωβρίου.-
Παρουσίαση: “Golden Star” Ανδρέας Βούλτσος
Main DJ of Carnival Parade: Dj EDDY (Ανδρέας Καραμαλίκης)

ΩΡΑ 19:00 Συναυλία με τη JOSEPHINE στην Κεντρική Πλατεία Πύργου
Opening DJs: ΜARIOS TSIPOLITIS, SAKIS MASTORAKIS

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ –
ΩΡΑ:10:00 ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ –
Διοργανώνει συντονίζει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου
Σημείο εκκίνησης: του παιχνιδιού το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενηλίκων με διοργανωτές τους Πρόσκοπους από το 1ο Σύστημα Πύργου.
Σημείο εκκίνησης του παιχνιδιού το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

ΩΡΑ 14:00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ
Θεματικό πάρκο Ξυστρή
στο θεματικό πάρκο Ξυστρή.
Ένα μεγάλο μασκέ πάρτι με τον DJ για μικρούς καρναβαλιστές με πολλά δρώμενα από 11:00-: 14:00 στο θεματικό πάρκο Ξυστρή.
(ανιματέρ – εμψυχωτής, Ξυλοπόδαρος , Γιγαντοστολή – μασκότ, Face painting, Μπαλονοκατασκευές, Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας & αποκριάτικου καπέλου, Κεράσματα – Μαλλί της γριάς)
Entertainment DJ : FILIPPOS ANDRIKOPOULOS

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΩΡΑ 11:00 ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ
Σαρακοστιανά Εδέσματα για όλους τους επισκέπτες & Ζωντανή Μουσική με τα «Λαϊκά Μονοπάτια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ