Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία1ο γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εστία Επιστημών Πάτρας

1ο γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εστία Επιστημών Πάτρας

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Ομίλων Μαθηματικών της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πύργου στην Εστία Επιστημών Πάτρας.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι μαθητές του ομίλου Μαθηματικών «Διασκεδαστικά Μαθηματικά» της Β΄ Γυμνασίου και οι μαθητές του ομίλου Μαθηματικών «Μαθηματικό Εργαστήρι» της Α΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Πύργου πραγματοποίησε επίσκεψη στην «Εστία Επιστημών» στην Πάτρα.
Η «Εστία Επιστημών» Πάτρας προσφέρει γνώση έξω από τα στερεότυπα του κλασικού εκπαιδευτικού συστήματος. Τα ερεθίσματα και οι προβληματισμοί που προκαλούνται από την παρατήρηση των Διαδραστικών Εκθέσεων οδηγούν στην ανάπτυξη λογικών συλλογισμών.

Οι μαθητές χειρίστηκαν τα εκθέματα και καταγράψανε τις παρατηρήσεις τους καταλήγοντας στη διατύπωση ερωτημάτων και προβληματισμών, με τη διδακτική συμβολή των καθηγητών της Εστίας. Κατόπιν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες εργασίας και κάθε μία χωριστά ακολούθησε σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τους καθηγητές της Εστίας, με σκοπό την σε βάθος κατανόηση μιας θεματικής ενότητας, με την διδακτική συμβολή τους. Στο τέλος της συζήτησης, η κάθε ομάδα επέλεξε δύο εκπροσώπους της οι οποίοι συντόνισαν την μετέπειτα παρουσίαση των συμπερασμάτων τους.

Κάθε μια από τις ομάδες μαθητών, συντονισμένη από τους εκπροσώπους της, παρουσίασε τα συμπεράσματα της στο σύνολο των μαθητών, στο αμφιθέατρο της Εστίας, ενώ οι καθηγητές παρενέβησαν μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης για την επίλυση αποριών και την ουσιαστικότερη κατεύθυνση του διαλόγου μεταξύ τους.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα Διαδραστικά Εκθέματα της Εστίας Επιστημών, και την ευκαιρία που τους δόθηκε να εξοικειωθούν με τις θετικές επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική και Πληροφορική) μέσα από τις μαθησιακές δραστηριότητες άλλα και από την φιλοξενία που πρόσφεραν οι καθηγητές της Εστίας Επιστημών.

Στη διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Υπεύθυνοι των Ομίλων Κουτσοβασίλη Ελένη και Βασιλάκης Σταύρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ