Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες

Σήμερα στις 5:30 η σύσκεψη στο μπλόκο της Αγίου Γεωργίου για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, αντιπροσωπεία αγροτών και από την Ηλεία, όπου διαδήλωσαν κρατώντας πανό που έγραφαν «ληστεύουν το λαό για να ταΐσουν το κεφάλαιο» και «αγρότη κτηνοτρόφε πολέμα. ΕΕ- Κυβέρνηση μας κλέβουν».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας αναχώρησαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα αλλά και με δύο πούλμαν από το Νομό, ενώ από χθες βρίσκονται και πάλι στο μπλόκο της Αγίου Γεωργίου στο Πύργο. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, η συνέχιση του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων θεωρείται δεδομένη «Η κινητοποίηση της Αθήνας επιβεβαίωσε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα παραμένουν ενωμένοι και διεκδικούν την επιβίωση τους. Εμείς καλούμε την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) στις 5:30 το απόγευμα όλους τους συναδέλφους, στο κόμβο της Αγίου Γεωργίου προκειμένου να συναποφασίσουμε την πορεία των κινητοποιήσεων μας, ενώ συντεταγμένα με την  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα συναποφασίσουμε για τη συνέχεια του αγώνα μας».

Τα αιτήματα των αγροτών

  1. Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  2. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  3. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  4. Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
  5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
  6. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  7. Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.
  8. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
  9. Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ