Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ TURBOMED σε δράση καθαρισμού της θάλασσας στο αλιευτικό καταφύγιο Ήλιδας

Η TURBOMED σε δράση καθαρισμού της θάλασσας στο αλιευτικό καταφύγιο Ήλιδας

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Η εταιρεία TURBOMED-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και έχοντας σαν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας, διοργανώνει τον καθαρισμό της θάλασσας στο αλιευτικό καταφύγιο Ήλιδας και ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, σε συνεργασία με την Μεσογειακή Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και την στήριξη της HELMEPA.
Ειδικότερα, ο υποθαλάσσιος καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου Ήλιδας (Παλούκι) θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες δύτες της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 19:00 θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας TURBOMED-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, τον κ. Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, τον κ. Τάσο Χάλαρη, Πρόεδρο της MEPP και τον κ. Σωτήρη Νικολάου, Αντιπρόεδρο της MEPP.
Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο Ηλείος τεχνοκράτης και πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σούλης, τον οποίο συνδέει φιλία χρόνων με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο.
Η πρωτοβουλία αυτή στόχο έχει όχι μόνο την εξάλειψη των αποβλήτων αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της μείωσης της ρύπανσης σε θάλασσες κι ακτές και την προώθηση της αναγκαιότητας της συλλογικότητας και του σεβασμού προς τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη φύση και το περιβάλλον.
Σημαντική και εξίσου τιμητική είναι η στήριξη της δράσης-ημερίδας από την HELMEPA, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, που ιδρύθηκε το 1982 από Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικούς για την προστασία των θαλασσών. Η παραπάνω δράση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ