Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕργατικό Κέντρο Πύργου: Συνάντηση με την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Συνάντηση με την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου, επισκέφθηκαν χθες τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Νομού Ηλείας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα που αφορούσαν τη δημόσια υγεία στο νομό.
Θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία του νοσοκομείου με στελέχωση τμημάτων Ιατρικού, Νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, η ενημέρωση των οικογενειών των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι αναγκαία, όπως αναγκαία είναι και λειτουργία τμήματος αποκατάστασης κλινήρη ασθενών.
Το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου εξυπηρετεί ασθενείς σημαντικού αριθμού, οι οποίοι είναι περιπατητικοί.
Ως νομός που έχει πρωτιά πανελλαδική σε Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους ,σε καρκίνο παχέος εντέρου, είναι αναγκαία η στήριξη της κεντρικής εξουσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας που πρέπει να παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου Ν.Ηλείας .
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό είναι
οι ασθενείς που χρειάζεται να κάνουν χημειοθεραπείες ταλαιπωρούνται όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους, μεταβαίνοντας σε άλλο νομό με έξοδα που επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Η παθολογική κλινική είναι αυτή που χρήζει υποστήριξης από όλους τους φορείς, πολύ περισσότερο από την κεντρική εξουσία.
Η δημόσια υγεία δεν είναι πολιτικό παιχνίδι κανενός είναι όμως πολιτική που πρέπει να διασφαλίζει την υγεία και την προστασία όσων ασθενούν. Ο Νομός Ηλείας δεν είναι κατώτερος νομός από άλλους νομούς πανελλαδικά, είναι νομός ,ο οποίος έχει μεγάλο πληθυσμό και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο να αυξάνεται. Οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά χωρίς σωστό οδικό δίκτυο έχουν σοβαρά θέματα πρόσβασης στη δημόσια υγεία.
Από υποσχέσεις είμαστε πλήρης, από έργα είμαστε ακόμα στο μηδέν .
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μας εξέπληξε με την ησυχία που άκουσε τα αιτήματα των μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν η Κυρία Μαστοράκου Άννα, Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας, ο κ. Παναγούλιας Γεώργιος, καρδιολόγος, εντεταλμένος σύμβουλος υγείας Νομού Ηλείας.
Διεκδικούμε από το Υπουργείο υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς το αυτονόητο, που είναι η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Γενικού Πύργου Ν. Ηλείας δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον στις επόμενες προκηρύξεις που πρόκειται ανακοινωθούν να έρθουν γιατροί για να λειτουργεί το νοσοκομείου Πύργου Ν Ηλείας χωρίς ιατρικές ελλείψεις και παραλείψεις .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ