Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος νέος Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος νέος Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας

Για τα επόμενα πέντε χρόνια

*Αντιπρόεδρος του Φορέα ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός

*«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Και οι επτά Δήμοι της Ηλείας είμαστε μια γροθιά», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας

*10 ψήφους έλαβε ο Δήμαρχος Ήλιδας, 5 ψήφους ο Δήμαρχος Πύργου, ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό να εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου.
Οι εκλογές διεξήχθησαν το μεσημέρι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Φορέα, στην οποία συμμετείχαν και τα 16 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους φυσικά και οι 7 Δήμαρχοι της Ηλείας.
Αναλυτικά συμμετείχαν, από τον Δήμο Πύργου οι Στάθης Καννής, Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος – Τάκης Αντωνακόπουλος, από τον Δήμο Ήλιδας οι Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Αθανασόπουλος – Γιάννης Λυμπέρης, από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι Γιάννης Λέντζας, Παναγιώτης Βαγγελάκος – Βασίλης Τσιρίκος, από τον Δήμο Πηνειού οι Αλέξης Καστρινός, Νίκος Θεοδωρόπουλος, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Άρης Παναγιωτόπουλος, από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ο Σάκης Μπαλιούκος και από τον Δήμο Ζαχάρως ο Κώστας Μητρόπουλος.

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ:
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε και οι επτά Δήμοι της Ηλείας μία γροθιά, όλοι μαζί για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Μέχρι τώρα, με την ενότητα όλων και τη συλλογική μας προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε επιτύχει ότι έχουμε επιτύχει και είναι ήδη αρκετά. Το εργοστάσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά ήταν το τέταρτο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και αυτό -πιστεύω- ότι λέει πολλά. Όλοι μαζί και πάλι, αρχής γενομένης από σήμερα, θα προσπαθήσουμε -πρωτίστως- να γίνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων, μέσω της αφαίρεσης των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων. Πλέον, με το ΚΔΑΥ, όλοι οι Δήμοι θα έχουν συμφέρον να αυξήσουν το ποσοστό της ανακύκλωσης στους δήμους, για να μειωθεί και το κόστος των απορριμμάτων. Επίσης, όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε όλα όσα αναλογούν στην Ηλεία και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού, ανοίγοντας μια νέα συζήτηση με την κοινοπραξία για να δούμε τι θα γίνει με το τιμολόγιο. Όλοι μαζί θα δώσουμε την ψυχή μας για τη βελτίωση των συνθηκών και της καθημερινότητας, για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας από κοινού και μια νέα προσπάθεια για μείωση του κοστολογίου των στερεών αποβλήτων, που στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι όντως δυσβάσταχτο για τους δήμους και τους δημότες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους εκλέκτορες που συμμετείχαν στη διαδικασία. Στάθηκαν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το νέο Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, για την καθαρή και ξεκάθαρη στάση του, αλλά και τον Σάκη Μπαλιούκο για την ξεχωριστή του παρουσία».

Αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ:
«Να εργαστούμε όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο»
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πηνειού και νέος Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας Αλέξης Καστρινός, ανέφερε στη δήλωσή του: «Να ευχαριστήσω όλους τους εκλέκτορες και να συγχαρώ τον πρόεδρο. Δεν υπάρχουν στον Φορέα μας νικητές και νικημένοι. Τα προβλήματα είναι γνωστά και κοινά για όλους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα αντιμετωπίσουμε. Ο καιρός είναι μπροστά και πρέπει να εργαστούμε για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, όλοι μαζί για τον ίδιο κοινό μας στόχο. Οφείλω να σημειώσω ότι, για να φτάσουμε στον Φορέα του σήμερα έχει γίνει ένα μεγάλος αγώνας από όλους τους Προέδρους κατά το παρελθόν, αφού όλοι έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω, στον αγώνα που έδωσε κατά τη θητεία της η Νίκη Κοκκαλιάρη, προκειμένου να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Καλές οι “κορώνες” που ακούγονται, όμως αν δεν υπήρχε το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, τότε ο Φορέας δεν θα έκανε εκλογές σήμερα. Όποιος ξεχνά το παρελθόν του το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει μέλλον».

Χριστοδουλόπουλος:
«Γιατί θέτω υποψηφιότητα»
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέλυσε τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα για την Προεδρία. Αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά ο Δήμος Ήλιδας στην διαχείριση του Φορέα, αφού εκτός του ότι αποτελεί τη φυσική έδρα του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, έχει εντός των διοικητικών του ορίων και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς, ενώ παράλληλα είναι ο Δήμος που εξυπηρετεί ταμειακώς μέσω των Οικονομικών του Υπηρεσιών, αλλά και σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών τον Φορέα Διαχείρισης. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην περασμένη του θητεία ως Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (2014-2019), όταν έγινε πράξη η σύμβαση για τη δημιουργία του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς, ενώ παράλληλα προκρίθηκε ως λύση η προσωρινή διαχείριση μέσω της μηχανικής διαλογής στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τότε ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. «Καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών, που επί μία μακρά περίοδο έπνιγαν στην κυριολεξία πόλεις και χωριά του Νομού, κινδυνεύοντας ακόμα και να τιναχτεί στο αέρα η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας του 2016», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος, τόνισε: «Οδηγό μας για το μέλλον του Φορέα συνεχίζει να αποτελεί η σιγουριά, η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και το επιτυχημένο μας έργο όλα αυτά τα χρόνια».

Μπαλιούκος:
«ΚΔΑΥ και Σταθμοί Μεταφόρτωσης»
Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο αρχαιότερος των Δημάρχων της Ηλείας, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην διαχείριση των απορριμμάτων στον Νομό μας. Παράλληλα, εξέφρασε την πάγια θέση του πως ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να είναι ο Δήμαρχος στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης, έθεσε στο τραπέζι τα ζητήματα της λειτουργίας ΚΔΑΥ και Σταθμών Μεταφόρτωσης που πρέπει να επιλυθούν μέσα στην πενταετία. «Τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας κάνουν 80 χιλιόμετρα για να μεταφέρουν απορρίμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Σάκη Μπαλιούκου και επιπρόσθετα έθεσε τα ζητήματα του νέου κυττάρου στην Τριανταφυλλιά, καθώς και την μεταφορά των δεμάτων από το Ποτόκι και τα Κονιδέικα.

Καννής:
«Έχω ηθική υποχρέωση
απέναντι στους συμπολίτες μου»
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής παρέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΦΟΔΣΑ. Ο κ. Καννής επεσήμανε πως ο Πύργος, η πρωτεύουσα του Νομού, έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από τα σκουπίδια και έκανε ιστορική αναδρομή στο 2007 όταν έκλεισε ο ΧΑΔΑ στην Αγγινάρα και το Ποτόκι υποδείχθηκε από την τότε κυβέρνηση ως λύση εναπόθεσης απορριμμάτων. «Δεν θέλω να το παίξω Ηλειάρχης. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, όμως ο Δήμος Πύργου έχει την μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών στον Νομό, καθώς στα διοικητικά του όρια κατοικεί σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της Ηλείας. Ασχέτως αποτελεσμάτων έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μου να διεκδικήσω την Προεδρία. Σε περίπτωση αποτυχίας να είστε σίγουροι πως θα συνεργαστούμε με όλους. Οι στιγμές του 2009-2012 ήταν εφιαλτικές για τον Πύργο και δεν πρέπει να τις ξαναζήσουμε. Εύχομαι συνεννόηση και συνεργασία», τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου.

Πρότεινε αναβολή ο Αντωνακόπουλος
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος πήρε τον λόγο στην συνέχεια και πρότεινε αναβολή της συνεδρίασης, ώστε η επόμενη συνεδρίαση να είναι απολογιστική με οικονομικά στοιχεία και νέο πλαίσιο στόχων.

Λέντζας:
«Αν συνεχίσουμε
έτσι δεν βγαίνει ο λογαριασμός»
Ακολούθως τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο οποίος ανέφερε πως αυτό που πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους Δήμους είναι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στον Νομό μας. «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν βγαίνει ο λογαριασμός», τόνισε. Παράλληλα, ανέφερε πως «πρέπει να αλλάξουν πολλά, να μην υπάρχουν ανισότητες στους Δήμους. Προφανώς το εργοστάσιο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας, αλλά δεν γίνεται να παρακαλάω έναν υπάλληλο του εργοστασίου να το ανοίξει Σαββατοκύριακο για να μαζευτούν τα απορρίμματα ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη». Κλείνοντας ο Γιάννης Λέντζας, επεσήμανε: «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επόμενη ημέρα ανεξαρτήτως προσώπων. Όποιος και να βγει Πρόεδρος τα ίδια προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και οι υπόλοιποι έξι Δήμαρχοι».

Καστρινός:
«Όλοι οι προηγούμενοι
Πρόεδροι πρόσφεραν τεράστιο έργο»
Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στην δική του τοποθέτηση έκανε δύο ιστορικές αναδρομές. Η πρώτη αφορούσε τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ το 2014. «Τότε ήταν και πάλι υποψήφιος ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και είχα θέσει κι εγώ υποψηφιότητα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 9-8 υπέρ του Χριστοδουλόπουλου. Ίσως δεν ήταν σωστή η δεύτερη υποψηφιότητα», είπε. Στην δεύτερη ιστορική αναδρομή ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος Πύργου με τα σκουπίδια στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και στον τεράστιο αγώνα που έδωσε στην ΚΕΔΕ για να βρεθούν οι νέοι ΧΥΤΑ. «Προσπάθησα να προασπίσω το όνομα κάθε Δημάρχου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια υπενθύμισε πως ο πρώην Δήμαρχος Πηνειού απεμπόλησε την έδρα του ΦΟΔΣΑ από την Γαστούνη και ανέφερε πως «ο κόσμος θα τον κρίνει». Τέλος, δήλωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα Χριστοδουλόπουλου για την Προεδρία, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν είμαι εχθρός με τον Πύργο. Τιμώ όλους τους Προέδρους που έχουν περάσει από την θέση γιατί έγινε τεράστιος αγώνας για τον εργοστάσιο. Όλοι οι προηγούμενη Πρόεδροι του ΦΟΔΣΑ πρόσφεραν τεράστιο έργο». Κλείνοντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Θεοδώρου:
«Όλοι μαζί
θα αντιμετωπίσουμε
τα προβλήματα»
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πύργου Νίκος Θεοδώρου, τονίζοντας πως όλοι οι Δήμοι έχουν πληγωθεί από τα απορρίμματα και φυσικά ο Δήμος Πύργου. Παράλληλα, υπενθύμισε πως το Ποτόκι φιλοξενούσε τα απορρίμματα και της Αρχαίας Ολυμπίας. «Η διαχείριση μας αφορά όλους. Κάθε ένας έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου και από εκεί και πέρα όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Η ψηφοφορία
Μετά το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά έγινε με μυστική ψηφοφορία. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: Χριστοδουλόπουλος 10 ψήφοι, Καννής 5 ψήφοι και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Στάθης Καννής έσπευσε να συγχαρεί τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την εκλογή του.
Ο Αλέξης Καστρινός εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος ομόφωνα από το Σώμα.
Τέλος, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας αποτελείται από τους εξής: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Λέντζας, Βασίλης Φάμελος (τακτικά μέλη) και Άρης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος (αναπληρωματικά μέλη).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος νέος Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας

Για τα επόμενα πέντε χρόνια

*Αντιπρόεδρος του Φορέα ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός

*«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Και οι επτά Δήμοι της Ηλείας είμαστε μια γροθιά», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας

*10 ψήφους έλαβε ο Δήμαρχος Ήλιδας, 5 ψήφους ο Δήμαρχος Πύργου, ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό να εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου.
Οι εκλογές διεξήχθησαν το μεσημέρι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Φορέα, στην οποία συμμετείχαν και τα 16 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους φυσικά και οι 7 Δήμαρχοι της Ηλείας.
Αναλυτικά συμμετείχαν, από τον Δήμο Πύργου οι Στάθης Καννής, Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος – Τάκης Αντωνακόπουλος, από τον Δήμο Ήλιδας οι Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Αθανασόπουλος – Γιάννης Λυμπέρης, από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι Γιάννης Λέντζας, Παναγιώτης Βαγγελάκος – Βασίλης Τσιρίκος, από τον Δήμο Πηνειού οι Αλέξης Καστρινός, Νίκος Θεοδωρόπουλος, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Άρης Παναγιωτόπουλος, από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ο Σάκης Μπαλιούκος και από τον Δήμο Ζαχάρως ο Κώστας Μητρόπουλος.

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ:
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε και οι επτά Δήμοι της Ηλείας μία γροθιά, όλοι μαζί για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Μέχρι τώρα, με την ενότητα όλων και τη συλλογική μας προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε επιτύχει ότι έχουμε επιτύχει και είναι ήδη αρκετά. Το εργοστάσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά ήταν το τέταρτο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και αυτό -πιστεύω- ότι λέει πολλά. Όλοι μαζί και πάλι, αρχής γενομένης από σήμερα, θα προσπαθήσουμε -πρωτίστως- να γίνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων, μέσω της αφαίρεσης των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων. Πλέον, με το ΚΔΑΥ, όλοι οι Δήμοι θα έχουν συμφέρον να αυξήσουν το ποσοστό της ανακύκλωσης στους δήμους, για να μειωθεί και το κόστος των απορριμμάτων. Επίσης, όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε όλα όσα αναλογούν στην Ηλεία και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού, ανοίγοντας μια νέα συζήτηση με την κοινοπραξία για να δούμε τι θα γίνει με το τιμολόγιο. Όλοι μαζί θα δώσουμε την ψυχή μας για τη βελτίωση των συνθηκών και της καθημερινότητας, για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας από κοινού και μια νέα προσπάθεια για μείωση του κοστολογίου των στερεών αποβλήτων, που στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι όντως δυσβάσταχτο για τους δήμους και τους δημότες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους εκλέκτορες που συμμετείχαν στη διαδικασία. Στάθηκαν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το νέο Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, για την καθαρή και ξεκάθαρη στάση του, αλλά και τον Σάκη Μπαλιούκο για την ξεχωριστή του παρουσία».

Αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ:
«Να εργαστούμε όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο»
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πηνειού και νέος Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας Αλέξης Καστρινός, ανέφερε στη δήλωσή του: «Να ευχαριστήσω όλους τους εκλέκτορες και να συγχαρώ τον πρόεδρο. Δεν υπάρχουν στον Φορέα μας νικητές και νικημένοι. Τα προβλήματα είναι γνωστά και κοινά για όλους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα αντιμετωπίσουμε. Ο καιρός είναι μπροστά και πρέπει να εργαστούμε για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, όλοι μαζί για τον ίδιο κοινό μας στόχο. Οφείλω να σημειώσω ότι, για να φτάσουμε στον Φορέα του σήμερα έχει γίνει ένα μεγάλος αγώνας από όλους τους Προέδρους κατά το παρελθόν, αφού όλοι έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω, στον αγώνα που έδωσε κατά τη θητεία της η Νίκη Κοκκαλιάρη, προκειμένου να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Καλές οι “κορώνες” που ακούγονται, όμως αν δεν υπήρχε το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, τότε ο Φορέας δεν θα έκανε εκλογές σήμερα. Όποιος ξεχνά το παρελθόν του το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει μέλλον».

Χριστοδουλόπουλος:
«Γιατί θέτω υποψηφιότητα»
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέλυσε τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα για την Προεδρία. Αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά ο Δήμος Ήλιδας στην διαχείριση του Φορέα, αφού εκτός του ότι αποτελεί τη φυσική έδρα του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, έχει εντός των διοικητικών του ορίων και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς, ενώ παράλληλα είναι ο Δήμος που εξυπηρετεί ταμειακώς μέσω των Οικονομικών του Υπηρεσιών, αλλά και σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών τον Φορέα Διαχείρισης. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην περασμένη του θητεία ως Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (2014-2019), όταν έγινε πράξη η σύμβαση για τη δημιουργία του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς, ενώ παράλληλα προκρίθηκε ως λύση η προσωρινή διαχείριση μέσω της μηχανικής διαλογής στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τότε ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. «Καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών, που επί μία μακρά περίοδο έπνιγαν στην κυριολεξία πόλεις και χωριά του Νομού, κινδυνεύοντας ακόμα και να τιναχτεί στο αέρα η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας του 2016», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος, τόνισε: «Οδηγό μας για το μέλλον του Φορέα συνεχίζει να αποτελεί η σιγουριά, η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και το επιτυχημένο μας έργο όλα αυτά τα χρόνια».

Μπαλιούκος:
«ΚΔΑΥ και Σταθμοί Μεταφόρτωσης»
Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο αρχαιότερος των Δημάρχων της Ηλείας, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην διαχείριση των απορριμμάτων στον Νομό μας. Παράλληλα, εξέφρασε την πάγια θέση του πως ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να είναι ο Δήμαρχος στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης, έθεσε στο τραπέζι τα ζητήματα της λειτουργίας ΚΔΑΥ και Σταθμών Μεταφόρτωσης που πρέπει να επιλυθούν μέσα στην πενταετία. «Τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας κάνουν 80 χιλιόμετρα για να μεταφέρουν απορρίμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Σάκη Μπαλιούκου και επιπρόσθετα έθεσε τα ζητήματα του νέου κυττάρου στην Τριανταφυλλιά, καθώς και την μεταφορά των δεμάτων από το Ποτόκι και τα Κονιδέικα.

Καννής:
«Έχω ηθική υποχρέωση
απέναντι στους συμπολίτες μου»
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής παρέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΦΟΔΣΑ. Ο κ. Καννής επεσήμανε πως ο Πύργος, η πρωτεύουσα του Νομού, έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από τα σκουπίδια και έκανε ιστορική αναδρομή στο 2007 όταν έκλεισε ο ΧΑΔΑ στην Αγγινάρα και το Ποτόκι υποδείχθηκε από την τότε κυβέρνηση ως λύση εναπόθεσης απορριμμάτων. «Δεν θέλω να το παίξω Ηλειάρχης. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, όμως ο Δήμος Πύργου έχει την μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών στον Νομό, καθώς στα διοικητικά του όρια κατοικεί σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της Ηλείας. Ασχέτως αποτελεσμάτων έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μου να διεκδικήσω την Προεδρία. Σε περίπτωση αποτυχίας να είστε σίγουροι πως θα συνεργαστούμε με όλους. Οι στιγμές του 2009-2012 ήταν εφιαλτικές για τον Πύργο και δεν πρέπει να τις ξαναζήσουμε. Εύχομαι συνεννόηση και συνεργασία», τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου.

Πρότεινε αναβολή ο Αντωνακόπουλος
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος πήρε τον λόγο στην συνέχεια και πρότεινε αναβολή της συνεδρίασης, ώστε η επόμενη συνεδρίαση να είναι απολογιστική με οικονομικά στοιχεία και νέο πλαίσιο στόχων.

Λέντζας:
«Αν συνεχίσουμε
έτσι δεν βγαίνει ο λογαριασμός»
Ακολούθως τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο οποίος ανέφερε πως αυτό που πρέπει να απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους Δήμους είναι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στον Νομό μας. «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν βγαίνει ο λογαριασμός», τόνισε. Παράλληλα, ανέφερε πως «πρέπει να αλλάξουν πολλά, να μην υπάρχουν ανισότητες στους Δήμους. Προφανώς το εργοστάσιο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας, αλλά δεν γίνεται να παρακαλάω έναν υπάλληλο του εργοστασίου να το ανοίξει Σαββατοκύριακο για να μαζευτούν τα απορρίμματα ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη». Κλείνοντας ο Γιάννης Λέντζας, επεσήμανε: «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επόμενη ημέρα ανεξαρτήτως προσώπων. Όποιος και να βγει Πρόεδρος τα ίδια προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και οι υπόλοιποι έξι Δήμαρχοι».

Καστρινός:
«Όλοι οι προηγούμενοι
Πρόεδροι πρόσφεραν τεράστιο έργο»
Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στην δική του τοποθέτηση έκανε δύο ιστορικές αναδρομές. Η πρώτη αφορούσε τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ το 2014. «Τότε ήταν και πάλι υποψήφιος ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και είχα θέσει κι εγώ υποψηφιότητα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 9-8 υπέρ του Χριστοδουλόπουλου. Ίσως δεν ήταν σωστή η δεύτερη υποψηφιότητα», είπε. Στην δεύτερη ιστορική αναδρομή ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος Πύργου με τα σκουπίδια στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και στον τεράστιο αγώνα που έδωσε στην ΚΕΔΕ για να βρεθούν οι νέοι ΧΥΤΑ. «Προσπάθησα να προασπίσω το όνομα κάθε Δημάρχου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια υπενθύμισε πως ο πρώην Δήμαρχος Πηνειού απεμπόλησε την έδρα του ΦΟΔΣΑ από την Γαστούνη και ανέφερε πως «ο κόσμος θα τον κρίνει». Τέλος, δήλωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα Χριστοδουλόπουλου για την Προεδρία, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν είμαι εχθρός με τον Πύργο. Τιμώ όλους τους Προέδρους που έχουν περάσει από την θέση γιατί έγινε τεράστιος αγώνας για τον εργοστάσιο. Όλοι οι προηγούμενη Πρόεδροι του ΦΟΔΣΑ πρόσφεραν τεράστιο έργο». Κλείνοντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Θεοδώρου:
«Όλοι μαζί
θα αντιμετωπίσουμε
τα προβλήματα»
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πύργου Νίκος Θεοδώρου, τονίζοντας πως όλοι οι Δήμοι έχουν πληγωθεί από τα απορρίμματα και φυσικά ο Δήμος Πύργου. Παράλληλα, υπενθύμισε πως το Ποτόκι φιλοξενούσε τα απορρίμματα και της Αρχαίας Ολυμπίας. «Η διαχείριση μας αφορά όλους. Κάθε ένας έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου και από εκεί και πέρα όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Η ψηφοφορία
Μετά το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά έγινε με μυστική ψηφοφορία. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: Χριστοδουλόπουλος 10 ψήφοι, Καννής 5 ψήφοι και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Στάθης Καννής έσπευσε να συγχαρεί τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την εκλογή του.
Ο Αλέξης Καστρινός εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος ομόφωνα από το Σώμα.
Τέλος, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας αποτελείται από τους εξής: Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Λέντζας, Βασίλης Φάμελος (τακτικά μέλη) και Άρης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος (αναπληρωματικά μέλη).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ